П’ятниця , 29.03.2024

На Тернопільщині бунтують проти “інвестора”, який вивозить обладнання із цукрового заводу

У Ланівцях зібралися небайдужі мешканці, аби не дозволити знищити цукровий завод, адже устаткування із заводу хочуть демонтувати та вивезти.

Активісти й місцеві мешканці гуртом прийшли до цукрового заводу, щоб попередити нових власників, що нікуди звідти не підуть поки вони не передумають нищити майно.

Люди бояться, що завод просто знищать, а все цінне продадуть, пише “Галас”.

Раніше завод належав родині відомого аграрія Івана Гути, але коли у 2014 році він став банкрутом, підприємство зупинили. Тепер цей завод, як і ще три в області, викупили інвестори.

– Ми отримали інформацію, що устаткування на заводі хочуть вирізати й продати, адже ні воно, ні завод їм не потрібні, – кажуть активісти. – Ланівчани категорично проти таких дій і тому пікетують під заводом.

Учасники акції кажуть, що тут було виробництво, були створені робочі місця, вироблялися якісна продукція…

– Наш Лановецький завод був одним із кращих в області й при тому кошти колись усе-таки вкладалися в розвиток містечка. І тепер фактично готовий цукровий завод хочуть знищити, – обурюються люди. – У жодному разі ми не дозволимо цього зробити й будемо добиватися того, щоб прийшли місцеві інвестори й цей завод викупили.

One comment

  1. оце правильне р1шення людей. Це вам не по майданах дураних скакати 1 про якусь химерну волю торочити.