Вівторок , 23.04.2024

На Тернопільщині неповнолітні хулігани руками та ногами били бійця, який повернувся з АТО

Троє хуліганів напали на учасника бойових дій. Вони жорстоко били його руками та ногами по голові та всьому тілу. Тепер їм загрожує в’язниця.
Заліщицьким відділом Чортківської місцевої прокуратури підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні за ч.2 ст. 296 КК України за фактом вчинення хуліганських дій групою осіб.

Про це сьогодні, 27 січня, повідомили у прес-службі прокуратури Тернопільської області.

“Державним обвинувачем доведено у суді, що 1 серпня 2016 року біля одного із розважальних закладів с. Городок Заліщицького району троє осіб (двоє з яких є неповнолітніми) грубо порушуючи громадський порядок та висловлюючись нецензурно у бік учасника АТО, нанесли йому більше 50-ти ударів руками та ногами. Того дня, учасник бойових дій на Сході України святкував у ресторані своє тридцятиріччя”. – йдеться у повідомленні прес-служби.

Суд, погодившись із позицією прокурора, призначив покарання одному з обвинувачених за ч.2 ст.296 КК України у виді 2-х років позбавлення волі.

Як зазначають у прокуратурі, врахувавши, що двоє інших хуліганів є неповнолітніми, їх засуджено до позбавлення волі строком на 1 рік та 6 місяців із застосуванням іспитового строку 1 рік.

Окрім того, відповідно до вироку суду злочинці заплатять потерпілому 72000 гривень моральної та матеріальної шкоди.