П’ятниця , 29.03.2024

“Працівниця” “Ощадбанку” обманом у тернополянки зняла з картки гроші

Жертвою шахрайства стала 36-річна тернополянка. Жінка, незважаючи на постійні попередження як правоохоронців, так і засобів масової інформації, повірила невідомій про проблеми із банківською карткою.

13 січня до неї о 18:48 зателефонувала жінка. Вона представилася представником “Ощадбанку” та повідомила про небезпеку. Шахрайка розповіла, що з картки тернополянки невідомі намагаються зняти кошти, а тому терміново потрібно змінити пін-код.

Перелякана власниця картки не роздумуючи назвала усі особисті дані, про які запитувала стороння людина. В результаті – через кілька хвилин тернополянка отримала смс-повідомлення про зняття готівки в розмірі 1680-ти гривень.

Зрозумівши, що стала жертвою брехні, за допомогою звернулася до правоохоронців.

Шановні мешканці міста та області, ніколи не розголошуйте особисті дані банківських карток стороннім особам!

Будьте уважні і запам’ятайте, що ніхто не має права дізнаватися у вас особисту інформацію, тим більше за допомогою телефону або пошти. Навіть працівникам банку ви не повинні повідомляти свій пін-код, який намагайтеся ніде не записувати, а зберігати в пам’яті.

Будь-який власник пластикової картки банку повинен усвідомлювати, що завжди існує ризик того, що саме він стане однією з жертв обману і потрапить у тенета шахраїв.
Якщо ж уважно ознайомитися з головними прийомами злочинців, то шанс того, що ви потрапите в неприємну ситуацію, буде набагато нижчим. Адже хто попереджений — той озброєний.