П’ятниця , 19.04.2024

Тернополяни сім’ями виходять на став (ФОТО)

На кризі тернопільського ставу, поблизу готелю «Галичина», облаштували ковзанку.  Для катання розгорнули сніг на кількох метрах поверхні водойми. На ковзани жителі міста виходять цілими сім’ями.

«Цю ковзанку кожного року облаштовують молоді хлопці. Вони гарно розчищають сніг, бо потім влаштовують тут міні змагання з хокею, – розповідає тернополянин пан Дмитро. – Сьогодні ми привели на ковзанку молодшу доньку. Вона тільки вчиться стояти на ковзанах, а тут багато місця, ніхто не заважає. Ще й до того розвага безкоштовна»

Тернополяни розповідають, на вихідних людей на імпровізованій ковзанці буде значно більше. Сюди приходять цілими сім’ями, а точніше всі, хто має власні ковзани.

Натомість рятувальники нагадують про правила поведінки на льоду. Перш ніж ступити на лід, необхідно дізнатись про товщину льодового покриву на водоймі. Міцність льоду можна частково визначити візуально, а саме: лід блакитного кольору – найміцніший, білого – міцність у два рази менше, сірий – свідчить про присутність води в товщі льоду, повідомляють “Тернополяни”.