Субота , 20.04.2024

Тернопільські «банкіри» далі виманюють у людей чималі гроші

Жителі Тернопільщини поповнюють кишені шахраїв, довіряючи їм свої кошти. Вони повідомляють аферистам свої банківські рахунки та паролі.

Мешканці краю продовжують необдумано повідомляти конфіденційні дані про банківські рахунки незнайомцям по телефону, а шахраї й надалі знаходять своїх жертв.

4200 гривень з банківської картки втратила мешканка Тернопільського району. Жінка повірила незнайомцю, котрий зателефонував та представився працівником банку. Повідомив про вже відому схему щодо зміни паролів. Як результат – замість захиститися від злодіїв, потерпіла сама надала їм усю конфіденційну інформацію. Шахраї зняли увесь залишок з картки.

Краяни, не будьте такими довірливими! Не надавайте будь-яку інформацію пов’язану з особистими банківськими рахунками та фінансовими операціями незнайомцям по телефону. Запам’ятайте – працівники банку не телефонують до клієнтів з проханнями поміняти у телефонному режимі паролі карток, продовжити їх дію чи допомогти перевести гроші на рахунок. Тому не слід розголошувати пін-коди чи номери карток невідомим по телефону, а також слідувати їх інструкціям. Будьте обачними, бережіть власні гроші!