П’ятниця , 29.03.2024

У Тернополі поліцейські по всьому місту шукають “вибухівку” (ВІДЕО)

Правоохоронці активно відстежують незаконних продавців піротехнічних засобів. Зважають на осіб, які не мають відповідних ліцензій.

Загалом поліцейські вилучили з обігу вже майже півтисячі різної «вибухівки».

Під час відпрацювання правоохоронці “на гарячому” піймали кількох осіб, які розповсюджували небезпечні предмети без дозволів та ліцензій. У них вилучено 450 одиниць піротехнічних засобів на суму близько семиста гривень.

– На даних громадян були складені адміністративні протоколи згідно зі статтею 160 КУпАП (торгівля з рук в невстановленому місці) та 195-6 КУпАП(порушення  порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів). Їм загрожує штраф від 102 гривень із конфіскацією товару, – каже начальник відділу превенції патрульної поліції Тернопільського відділу поліції Іван Паньків.

Кінцеве рішення щодо покарання обиратиме суд. Правоохоронці нагадують, що на Тернопільщині діє тимчасова заборона не лише на торгівлю неліцензованою піротехнікою, а й на її використання.

Якщо ви все ж таки вирішили купити піротехнічну продукцію, то зробіть це у спеціалізованій точці продажу. Не забувайте, що при поводженні з піротехнікою слід бути обережними. Не варто використовувати піротехніку в людних місцях, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння. Заборонено давати такі вибухонебезпечні речі дітям.

– Хочу звернутися до тернополян, звертати увагу на незаконних продаж піротехнічних засобів. У випадку виявлення таких осіб, повідомляти на лінію “102”, щоб працівники поліції приймали міри та притягували даних осіб. Незаконний продаж піротехнічних засобів може призвести до травмування громадян.