П’ятниця , 19.04.2024

У Тернополі після нещасного випадку з пенсіонеркою візьмуться за собак

Відповідальність за безпритульних тварин, в тому числі і за Петриківську трагедію, мають нести органи місцевого самоврядування.

Про це повідомив начальник головного управління нацполіції в області Олександр Богомол.

Нагадаємо, тіло 85-річної жінки знайшов її син на хуторі Шаварівка, в районі лісопосадки села Петриків, у понеділок, 16 січня, близько 7:20. Тіло без голови знайшов її син

– У жінки, тіло якої понівечили собаки, трапився інсульт. Такі висновки надали експерти, – повідомили згодом у секторі комунікації головного управління нацполіції в області. – Проте на запитання, чи була вона жива, чи мертва у той момент, коли тіло гризли бездомні пси, судово-медична експертиза дасть відповідь не раніше, ніж за місяць.

Хто відповідатиме за жахливу смерть жінки – ми поцікавились у начальника головного управління нацполіції в області Олександра Богомола.

  • Контроль за стерилізацією безпритульних тварин, за відлов несуть органи місцевого самоврядування, – запевнив очільник поліції. – Ми зараз вивчаємо ситуацію у місті (Тернополі – прим. авт.). Трагедія сталась у Тернопільському районі. Ми не будемо очікувати завершення розслідування і звертатимемось до голови обласної та міської рад про проведення відповідних заходів та запровадження спеціальних програм. Бо дуже багато скарг є на безпритульних тварин.

У 2016 році, за даними санепідемстанції, на Тернопільщині тварини покусали близько 1 200 людей. З них третина постраждала від безпритульних собак. На Тернопільщині донедавна смертельних випадків не було, проте в Україні подібні фіксували. Такі дані навів очільник поліції.

  • Я бачив інформацію, що для собак, скажімо, встановлюють відлякуючі пристрої – ми це теж будемо ініціювати, – запевнив Олександр Богомол.
    Контролюватимуть і власників домашніх собак. Зокрема, щодо дотримання правил вигулу тварин. Та пильнуватимуть, чи собак вигулюють у нашийниках, намордниках, на повідках і у відповідно відведених для вигулу місцях, пише “20 хвилин”.