Четвер , 28.03.2024

Шахрай познущався над 18-річною дівчиною з Тернопільщини

Дівчина хотіла продати телефон. Але замість 7700 гривень, які мала отримати за смартфон, доля їй подарувала цінний урок на все життя.

Неприємність спіткала 18-річну мешканку райцентру Заліщики. Продаючи товар в інтернеті, дівчина натрапила на чергового шахрая.

Потерпіла продавала на сайті ОЛХ мобільний телефон. Невдовзі знайшовся покупець, захотів придбати товар. Домовились про зустріч. За телефоном невідомий прислав кур’єра. Продавець передала йому в руки товар, після чого отримала смс-повідомлення про зарахування коштів. Однак, як з’ясувалося згодом, 7700 гривень, а саме  таку суму заліщанка просила за телефон, так і не поступили на рахунок. Жертва звернулася в поліцію.

Правоохоронці розшукують зловмисника і попереджають: купуючи товар, спробуйте дізнатися якнайбільше інформації про продавця чи покупця. Ніколи не здійснюйте повну або часткову передоплату товару. Найкраще розраховуватися при отриманні.

Таке ж прохання і до тих, хто продає через сайти оголошень. Не вірте смс-повідомленням про зарахування коштів, домовляйтеся про отримання грошей готівкою при зустрічі. Це убезпечить вас від шахрайства.