Четвер , 25.04.2024

Дороги Тернопільщини знову мучать холодним асфальтом

Вчора, 1 лютого, всі без винятку, філії ДП «Тернопільський облавтодор» приступили до ліквідації аварійної ямковості. 

В першу чергу ремонтують дороги державного значення, далі – місцеві автошляхи.

При ліквідації аварійної ямковості роботи проводяться холодними асфальтобетонними сумішами з додаванням спеціальних домішок, які дозволяють працювати у холодну пору року та при низьких температурах.

Основна мета проведення аварійного ямкового ремонту –  надати безпечний проїзд дорогами загального користування, повідомляють у Службі автомобільних доріг Тернопільської області.

Під час ліквідації аварійної ямковості, шляховики латають ями, які можуть стати на заваді безпечному руху транспорту. Планову ліквідацію ямковості, яка здійснюється за допомогою гарячих асфальтобетонних сумішей і передбачає усунення всіх ям та тріщин на дорожньому покритті  шляховики розпочнуть з настанням сприятливих погодних умов та стабільної температури повітря з позначкою «+».

Нагадаємо, що аварійна ямковість на дорогах Тернопільщини виникає по суті з початку зимового сезону. Причому виникає вона в тих місцях, де влітку здійснювався не капітальний, а поточний ремонт доріг. Одна з причин недовготривалості поточних ремонтів – важкогабаритний транспорт, навантаження від якого не витримують дороги області.