Четвер , 25.04.2024

Екс-голову облради зв’язали і били, погрожуючи пістолетом

Колишній голова Тернопільської облради Анатолій Жукінський помер від серцевого нападу через півтори доби після пограбування невідомими зловмисниками.

За півтори доби до смерті правоохоронці зареєстрували розбійний напад проти потерпілого. За словами слідчого ГУНП в Тернопільській області Володимира Кушніра, у п’ятницю, 24 лютого, о 20:50 до них надійшло повідомлення від місцевого мешканця про напад. На місце події виїжджала слідчо-оперативна група.

За словами потерпілого, близько 19:30 на нього біля гаража на вулиці Паращука напало двоє невідомих.

Вони заштовхали пенсіонера в гараж, зв’язали руки пластиковими стяжками, на голову натягнули поліетиленовий пакет та, погрожуючи пістолетом й наносячи тілесні ушкодження, вимагали гроші.

Чоловік при собі мав 1500 гривень та мобільний телефон марки “Айфон”. Це й забрали нападники. Вони втекли, залишивши тернополянина в гаражі. Лише через півтори години він прийшов до свідомості та зміг вийти. Самостійно зі зв’язаними руками дійшов до магазину на вулиці Руській і вже звідти люди викликали поліцію та швидку.

На місці нападу експерти вилучили предмет, схожий на магазин від пістолета з трьома патронами, а також інші речі. Усе направили на судово-медичну експертизу.

Потерпілого бригада швидкої забрала до лікарні. Медики констатували закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку та множинні садна обличчя. Після надання допомоги його відпустили за місцем проживання. У суботу потерпілий ще спілкувався зі слідчими. Він повідомив, що нападники були у балаклавах.

Дану подію правоохоронці внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 187 частина 3 ККУ – розбій, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище.

Проте через півтори доби після нападу чоловік помер у власному помешканні від повторного інфаркту міокарда.

Триває слідство. Правоохоронці розшукують осіб, причетних до розбою, повідомляють у секторі комунікацій Тернопільського обласного управління Національної поліції.