Четвер , 28.03.2024

На Тернопільщині у 38 років несподівано помер православний священик

Причиною смерті молодого священика стала важка та виснажлива хвороба. Протеієрей Ігор Накураш довго боровся з недугою, але та виявилась сильнішою.

6 лютого 2017 року, на 38 році життя, після тривалої хвороби, відійшов у вічність протоієрей Ігор Накураш, благочинний Борщівського деканату та настоятель парафії святителя Миколая Чудотворця у селі Збручанське Тернопільської єпархії Української Автокефальної Православної Церкви.

Протоієрей Ігор Накураш народився 4 серпня 1979 року в селі Плебанівка Теребовлянського району Тернопільської області. Навчався в Тернопільській духовній семінарії. 17 березня 2002 року був рукоположений в сан диякона, а 26 травня того ж року в сан священика.

9 листопада 2002 року отець Ігор був призначений священиком і настоятелем парафії Миколая Чудотворця Борщівського деканату Тернопільської єпархії УАПЦ. У лютому 2017 року після тяжкої хвороби відійшов у вічність.

З нагоди важкої, передчасної і непоправимої втрати Преосвященнійший Віктор (Бедь), єпископ Мукачівський і Карпатський, керуючий Карпатською і Тернопільською єпархіями Української Автокефальної Православної Церкви надіслав свої співчуття родині спочилого у Бозі протоієрея Ігоря Накураша та дав відповідні архієрейські благословення по єпархії щодо належної організації похорон.

Прощання та відспівування відбудуться 8 лютого у храмі села Збручанське Борщівського району, а поховання відбудеться того ж дня у його рідному селі Плебанівка Теребовлянського району.