Субота , 20.04.2024

Подружжя з Тернопільщини спіткала страшна біда

Пенсіонери віддали шахраям більше п’яти тисяч доларів. Старенькі повірили, що незнайомцям терміново потрібні кошти на лікування.

Невідомі шахраї виманили у стареньких мешканців Кременця 5 тисяч доларів і 10 тисяч гривень. Пройдисвіти так спритно увійшли в довіру, що потерпілі віддали усі гроші. Саме віддали, бо ж навіть не обміняли на підроблені купюри чи газети.

Схема стара – невідома іномарка зупинилася біля кременчан на вулиці. Водій запитав дорогу до місцевої лікарні. Подружжя почало пояснювати як дістатися до медзакладу, а пасажир авто попросив сісти до машини та показати. Кременчани погодилися.

Вже в салоні старенькі дізналися, що в лікарні знаходиться брат одного з незнайомців. Той, розповідаючи про його тяжкий стан, аж розплакався. Слово за словом дійшло і до фінансів. Спочатку незнайомці попросили залишити в пенсіонерів сумку з дуже цінними речами, мовляв бояться, що пропаде з машини, а потім попрохали позичити гроші. Додали, що вже ввечері з Тернополя привезуть готівку і вони одразу її повернуть,  операцію слід оплачувати негайно. Жертви шахрайства повірили і вже вдома просто в руки віддали усі заощадження аферистам. Більше вони їх не бачили, а в сумці, що залишили, пройдисвіти виявили звичайний непотріб. Про обман пенсіонер поспішив розповісти поліцейським. За фактом шахрайства відкрито кримінальне провадження.

Краяни не довіряйте незнайомим людям. Усі шахраї віртуозно вміють маніпулювати психікою людей. Вони завжди ретельно готуються до злочину й наперед продумують усі нюанси. Однак усі хочуть одного – заволодіти вашими грошима чи ювелірними виробами. Тож не вірте невідомим, які пропонують обміняти гроші, прохають позичити їх під заставу цінного майна, чи пропонують вигідно придбати товар. Краще одразу повідомляти про таких людей працівникам поліції! Будьте пильними!