П’ятниця , 29.03.2024

Степан Барна: Досягнення кожної громади формує успішний розвиток всього Тернопілля (відео)

Плани розвитку Підволочиської громади визначив голова Тернопільської  ОДА Степан Барна разом із районним керівництвом та місцевими жителями.

У рамках робочого візиту очільник області, зокрема, провів особистий прийом громадян, перевірив хід ремонтних робіт у приміщенні, в якому невдовзі функціонуватиме ЦНАП, а також ознайомився з роботою Підволочиської дитячо-юнацької спортивної школи.

ДЮСШ є методичним центром усієї спортивно-масової роботи школярів громади та району. За останніх шість років у школі навчається від 190 до 360 учнів щорічно за напрямками: легка атлетика, аеробіка, футбол, гандбол, вільна боротьба, настільний теніс. В 2016 році відділом освіти Підволочиської селищної ради на проведення поточного ремонту було виділено 199 тис. грн. спортивного залу.

«Останніх 30 років у нашому закладі жодних ремонтів не проводилося взагалі. Та відколи була утворена громада і влітку минулого року ми ввійшли у її підпорядкування,  вже у вересні нам виділили кошти на проведення ремонту», — розповідає директор дитячо-юнацької спортивної школи Інна Плюта.
Наступний крок — необхідна заміна даху над адміністративною будівлею, який був встановлений ще у 1974 році.

Основна мета роботи об’єднаної територіальної громади — це відчутне покращення якості життя у кожному населеному пункті, наголошує  голова Підволочиської об’єднаної територіальної громади Віталій Дацко.
«Зокрема, ми провели капітальний ремонт у чотирьох Будинках культури, трьох ФАПах, чотирьох школах, облаштували вісім дитячих майданчиків. Крім цього, проводимо капітальний ремонт доріг у трьох селах та дві у Підволочиську», — розповідає Віталій Дацко.

У найближчих планах громади – відкриття дитячого садочка у селі Богданівка, капітальний ремонт вже згаданої дитячо-юнацької спортивної школи, а також реконструкція даху будинку культури, що у селі Кам’янки.

На вирішення поточних найнеобхідніших потреб району передбачене додаткове фінансування, адже Підволочиська громада демонструє хороший приклад успішної роботи. А з успіху кожної громади складається успіх Тернопілля загалом, підсумовує голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна.

«Сьогодні ми поставили собі за мету мобілізувати зусилля органів державної влади й територіальних громад з метою покращення показників соціально-економічного розвитку. Можна вже відзначити певні успіхи, — зазначає очільник області. —  За підсумками сьогоднішнього візиту прийняте рішення про здійснення за рахунок коштів державного бюджету реконструкції даху дитячо-юнацької спортивної школи на умовах 20 % співфінансування від територіальної громади. У той же час актуальним залишається питання формування опорної школи на базі Підволочиської школи і для цього також передбачене додаткове фінансування у розмірі близько 3 мільйонів гривень».

Активною є співпраця об’єднаних територіальних громад та районної державної адміністрації з проектами міжнародної технічної допомоги, наголошує Степан Барна. У квітні місці в Підволочиську запрацює ще один Центр надання адміністративних послуг. Очільник області оглянув хід проведення ремонтних робіт.

Вартість даного проекту – близько 1 мільйон 300 тис грн. ЦНАП вже функціонує на базі районної державної адміністрації, інший – облаштовує об’єднана територіальна громада, зазначив голова Тернопільської ОДА.