Четвер , 25.04.2024

Тернопільський свободівець за рік втратив три посади

Депутат Тернопільської міської ради, свободівець Роман Навроцький впродовж трохи більше, ніж року втратив три посади.

Роман НАВРОЦЬКИЙ

Після осіннніх виборів 2015 року, отримавши мандат депутата міської ради, Навроцький очолив фракцію ВО “Свобода” у Тернопільській міськраді та був обраний секретарем земельної комісії. Також за ним зберігалася посада голови Тернопільської міської організації ВО “Свобода”.

Однак на трьох стільцях вдалося втриматися недовго. У грудні 2015 року Роман Навроцький склав із себе повноваження голови міського партійного осередку.

У міській організації “Свободи” на той час намітилися два лідери – Володимир Стаюра та Роман Навроцький. Відтак, щоб нікого не образити, вищим партійним керівництвом було запропоновано їм розподілитися: один очолює міську організацію, інший – фракцію у міській раді.

Роман зробив вибір на користь фракції. Тож посада голови міської організації перейшла до Володимира Стаюри.

Згодом Навроцький ще й втратив посаду голови фракції. У жовтні минулого року на всеукраїнському з’їзді “Свободи” було прийнято рекомендаційне рішення змінити голову фракції у Тернопільській міській раді у зв’язку з допущеними ними порушеннями партійної дисципліни.

Міські депутати-свободівці вирішили не конфліктувати з керівництвом партії і виконали цю “рекомендацію” зверху.

У підсумку із трьох посад у Романа Навроцького залишилися лише одна – секретар земельної депутатської комісії у Тернопільській міській раді. Та на цьому посадові неприємності для депутата не завершилися.

На початку цього тижня під час засідання земельної комісії її учасники переобрали секретаря – замість свободівця обрали на цю посаду “народного контролера” Володимира Бліхара.

Цікаво, що найбільший рейвах з боку соратників Навроцького здійнявся якраз з приводу звільнення з посади секретаря земельної комісії.

Так, голова земельної комісії Андрій Шкула рішення про усунення Навроцького з посади секретаря назвав незаконним. За словами Шкули, процедурне порушення полягає в тому, засідання комісії може скликати голова комісії, а не міський голова.

Проте, насправді голова депутатської комісії не є “монополістом” у питанні скликання засідань. Наприклад, сесію міськради скликає міський голова, однак вона теж може бути скликана на вимогу третини депутатського корпусу.

Аналогічно із засіданнями комісії. За відсутності чи за небажання голови, депутати, які є членами комісії, теж можуть скликати засідання і прийняти необхідні рішення, що вони й власне зробили.

А весь цей шум-гам щодо зняття Навроцького з посади секретаря земельної комісії тільки викликає подив. Ймовірно, що саме посада секретаря земельної комісії була для Навроцького найдорожчою зі всіх трьох, які він втратив протягом року.

Денис РОМАНЮК