П’ятниця , 19.04.2024

У Тернополі заарештували трьох “екстрасенсів”, які виманювали гроші у людей

Тернопільські правоохоронці затримали трьох циганок із Волинської області, які видаючи себе за екстрасенсів, виманювали гроші у мешканців міста.

Ще наприкінці липня минулого року до Тернопільського відділу поліції із заявою про шахрайство зверталася жителька обласного центру. Жінка повідомила, що до неї на вулиці Юності підійшла невідома з явними ознаками вагітності.

Вона сказала, що є екстрасенсом і бачить, що на тернополянці висить страшна біда. Потерпіла повірила і погодилася, аби їй зняли  пороби. В результаті втратила золоті вироби та гроші на загальну суму 40 тисяч гривень.

Зі схожою заявою за допомогою до поліції прийшла і інша мешканка Тернополя. Вона розповіла, що її на вулиці Шептицького, неподалік видавництва “Збруч”, перестріли дві невідомих жінки циганської зовнішності. Нові знайомі під приводом зняття порчі заволоділи грошима потерпілої і збагатилися на 950 євро, 120 доларів США ТА 10 000 гривень.

24 лютого, в ході проведення комплексу оперативно-профілактичних заходів в Тернополі, щодо стабілізації криміногенної ситуації, працівники кримінальної поліції міста та області вийшли на слід зловмисниць. Ними виявилися три жительки Волинської області – 1987, 1986 та 1978 років народження.

Вони у скоєному зізналися. Окрім цього правоохоронці з’ясували, що дане тріо залишило кримінальний слід і у Хмельницькій області. Колеги з сусіднього регіону задокументували ряд фактів вчинення шахрайських дій. В рамках досудового розслідування жінкам обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

На даний час працівники поліції проводять оперативно-розшукові заходи щодо встановлення інших фактів вчинення злочинних дій цими особами, повідомляють у секторі комунікацій Тернопільського обласного управління Національної поліції.