Четвер , 18.04.2024

У Тернополі закохані можуть офіційно зареєструвати шлюб за 24 години (ФОТО)

Пари, які впевнені у своїх почуттях та готові офіційно зареєструвати шлюб, можуть це зробити всього за 24 години. Послуга тепер доступна і в іншому місті.

20 лютого у Тернополі розпочали реєструвати «Шлюб за добу». Під час презентації нового сервісу таким чином у місті зареєстрували шлюб дві тернопільські пари. Привітати їх з цією подією прибув міський голова Сергій Надал та начальник Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області Едуард Кольцов, йдеться на сайті міськради.

– Це ще один проект, який місто реалізовує спільно з Міністерством юстиції. Адже першим проектом була видача свідоцтва про народження дітей у пологових будинках, – розповідає очільник Тернополя. – Сьогодні ми презентуємо новий сервіс «Шлюб за добу», завдяки якому усі бажаючі зможуть зареєструвати шлюб, не чекаючи 30 днів. Надіюся, що у місті будуть створюватися міцні сім’ї, адже це запорука міцної країни.

Начальник управління юстиції у Тернопільській області розповідає, що Тернопіль – не перше місто, де запрацював новий сервіс, адже на початках така послуга стала доступною в областях, які знаходяться в зоні антитерористичної операції.

“В січні постановою Кабінету міністрів було дозволено започаткувати цей проект на теренах Тернопільщини, – зауважив Едуард Кольцов. – У Тернополі нам вдалось реалізувати цей проект за сприяння міського голови, адже було надано необхідне приміщення та узгоджено інші організаційні заходи”.

Варто відзначити, що реєстрація «Шлюбу за добу» у Тернополі є дешевшою ніж у інших областях, тому цією послугою у нашому місті зможуть скористатися усі бажаючі, незалежно від місця проживання.