Середа , 24.04.2024

У Тернополі хочуть заблокувати від проїзду автомобілів центральні вулиці

У Тернопіль їде святиня. Тому керівник обласної поліції заявив, що центральні вулиці міста будуть заблоковані.

На Тернопільщині готуються зустрічати образ Нерукотворного Спаса, який привезуть з Ватикану 12 лютого. Помолитися перед християнською реліквією жителі області зможуть протягом дванадцяти днів, повідомляє “Доба”.

Спочатку ікона буде виставлена в Марійському духовному центрі, що у Зарваниці Теребовлянського району, а  з 16 до 22 лютого Мандиліон з Едеси перебуватиме в  головному храмі Тернопільсько-Зборівської Архієпархії – Соборі Непорочного зачаття Пресвятої Богородиці.

Два роки тому нерукотворне зображення Спасителя перебувало на Львівщині. Досвід засвідчує – за добу помолитися до ікони приходили десятки тисяч прочан, тому поліцейські Тернопільщини розуміють, яка відповідальність лежить на них за збереження християнської реліквії та забезпечення безпеки.

— Всі паломники, що приїдуть у ці дні на Тернопільщину та й жителі обласного центру повинні почуватися в безпеці – це найважливіше, – каже керівник Головного управління Національної поліції краю Олександр Богомол. – Також наше завдання – забезпечити безпеку дорожнього руху як у Зарваниці, так і в центрі Тернополя, де найімовірніше рух транспорту поблизу Катедрального собору на час перебування ікони буде перекритий.

Також у поліції радять водіям, котрі привозитимуть вірян, заздалегідь дізнатися про місця для паркування, пише Відділ комунікації ГУНП Тернопільської області.