П’ятниця , 19.04.2024

Чи справляються комунальники зі снігом у Тернополі? (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Станом на 9 годину ранку комунальники більш менш розчистили дороги та тротуари.  Вулицями курсує снігоочисна техніка.

Частину пішохідних доріжок посипали піском. Територію біля міської ради та частину Театрального майдану розчистили аж до бруківки.

– Сніг більш-менш розчищають, – каже перехожа терноплянка Олена. – Армагедону нема, як у листопаді. Правда, якщо весь сніг не встигнуть вивезти, то це все перетвориться в потоп.

У прес-службі  управління ЖКГ повідомили, що території, які обслуговує «АваксПроф», прибирали три бригади по три піскорозкидачі з відвалами, шість тракторів тротуарних, п’ять посипальних тракторів та 75 двірників підприємства. Території, які обслуговує «Міськшляхрембуд» прибирали грейдер, чотири піскорозкидичі, дві машини, які скидають суміш з борта та дванадцять двірників. Порядок на прибудинкових територіях забезпечували 340 двірників та 26 одиниць техніки, яка належить обслуговуючим підприємствам.

Пішохідні доріжки комунальники зобов’язані розчистити хоча б мінімально до 8 ранку, а вже потім розчищати їх повністю.

– Кожен несе відповідальність за прибирання власної території, – кажуть у управлінні ЖКГ. – Наприклад, навчальні та медичні заклади, ОСББ,  підприємці мають розчищати власні території самотужки. Прибирання в парках забезпечує об’єднання парків культури і відпочинку. Також управління ЖКГ не несе покаральної функції, тому у разі неналежного прибирання вулиць радимо звертатись на гарячу лінію міськради 15-80 або в патрульну поліцію на 102, повідомляє “20 хвилин”.