Вівторок , 23.04.2024

Мер Львова готує Надалу «сміттєву» помсту? (ВІДЕО)

Вчора, 28 лютого, в мерію Тернополя без попередньої реєстрації вдерлися т.з. “журналісти” 24 каналу, який належить меру Львова Андрію Садового. 

Як вдалося з’ясувати прибула одна з журналістських груп, яка спеціалізується на замовних «кілерських» матеріалах.

Журналісти Садового неодноразово потрапляли в медійні скандали та були звинувачені в перекручуванні фактів.

Суть в тому, що зранку проводили прес-конференцію заступник міського голови Владислав Стемковський та директор КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» Андрій Чумак з приводу початку роботи у Тернополі котелень на альтернативному паливі (зокрема й на торф’яній крихті). Вони дали всі пояснення на проблемні питання. У тому числі навели професійні докази екологічної чистоти таких котелень та великої економічної вигоди для міста. Тернопільські журналісти отримали всі відповіді на свої питання. Однак така прес-конференція була не потрібною для «професіоналів» зі Львова тому для них була влаштована окрема прес-конференція.

Судячи з “професійності” своїх питань ці “персони” вчергове показали свою некомпетентність та замовність, що можна помітити на цьому відео.

Найближчим часом ми з вами побачимо на телеканалі Садового побачимо можливості монтажу та загалом творіння медіа-кіллерів про що повідомив один із т.з. журналістів 24 каналу.

Причина такої активності 24 каналу зрозуміла. За будь-яку ціну помститися Тернополю та Тернопіллю. Адже вчора голова Тернопільської ОДА Степан Барна відмовив Садовому в прийнятті сміття. Він повідомив, що всі населені пункти Тернопільщини включно з обласним центром відмовили у проханні приймати у себе львівське сміття. Ніхто не захотів стати сміттєвим відстійником Львова.

Ну а першим про свою принципову позицію заявив якраз міський голова Тернополя Сергій Надал. Він ще у листопаді 2016 року, коли львівське сміття вперше викинули біля тернопільського Малашівецького полігону, офіційно звернувся до мера Львова Андрія Садового з вимогою забрати сміття, офіційно вибачитися та виплатити компенсацію громаді села Малашівці. Тому й Садовий перший удар підготував саме по Надалу.

Нагадаємо, відповідно до дослідження Громадської організації «Детектор медіа» (правонаступниця ГО «Телекритика»), яка здійснює моніторинг інформаційних каналів, найгірша якість та, найголовніше, точність подання інформації саме на «24 каналі». Мається на увазі, що на цьому каналі подаються найбільш заангажовані та некоректні матеріали. Більше про ці дослідження можна прочитати тут та тут.

Також загальновідомо, що офіційними власниками телеканалу «24» (ПАТ Телерадіокомпанія «Люкс») є дружина мера Львова Катерина Кіт-Садова (76,7%), Роман Андрейко (13,1%) та Оксана Андрейко (10,1%).

Джерело: ternopil.te.ua