Четвер , 18.04.2024

На Тернопільщині відкрили басейн, у якому зможуть займатися плаванням понад 2000 школярів (ВІДЕО)

Організовувати заняття з дайвінгу, навчально-тренувальні збори, а також просто активно проводити час відтепер можна у Козовій.  23 березня на базі Козівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2, урочисто відкрили плавальний басейн.

Даний об’єкт перебував у недобудованому стані понад десять років: за 1989-1999 роки на етапі 50% готовності об’єкт «заморозили». З 2015 року Голова Тернопільської ОДА Степан Барна поставив завершення будівництва Козівського басейну, як один із пріоритетних проектів.

«Сьогодні ми демонструємо, яких результатів можна досягнути спільними зусиллями державної влади та місцевого самоврядування. Майже тридцятилітня епопея будівництва басейну завершилася тим, що тепер діти мають можливість проводити час активно та з користю для здоров’я», — зазначив під час урочистого відкриття голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна.

У будівництво та реконструкцію басейну торік було вкладено 4,5 мільйони гривень, з яких 600 тисяч — це кошти з місцевого бюджету, а решта — з державного бюджету. Загальні витрати склали понад 9 мільйони гривень, зазначив очільник області.

Займатися у новому спорткомплексі відтепер матимуть можливість понад 1.500 школярів Козови та ще близько 1.000 дітей з сусідніх — Підгаєцького, Зборівського, Бережанського та Тернопільського районів. Загалом відкриття нового басейну не лише створить належні умови для оздоровлення сотень учнів, а й забезпечить нові робочі місця.

«Щонайменше 10% від Фонду регіонального розвитку – а це близько 20 мільйонів гривень – плануємо спрямувати на реконструкцію і будівництво спортивної інфраструктури в Тернопільській області. Одним із найпріоритетніших напрямків є будівництво водної арени «Тернопіль» на базі каналу Тернопільського ставу. У 2017 році в спортивну інфраструктуру області ми плануємо вкласти щонайменше 30-35 мільйонів гривень», — зазначив Степан Барна.