П’ятниця , 19.04.2024

На Тернопільщині громадські активісти побилися на річці Збруч

Сутичка між громадськими активістами та родичем керівника ГЕС відбулася у суботу, 11 березня, під час демонтажу греблі на річці Збруч.
У суботу, 11 березня, в селищі Скала-Подільська Борщівського району активісти частково демонтували залізобетонну греблю, що знаходиться на річці Збруч і на правах власності належить товариству з обмеженою відповідальністю «Сібекс».

Поліцейські перевіряють дії активістів, повідомляють у секторі комунікацій Тернопільського обласного управління Національної поліції.

Як розповів заступник начальника  ГУНП  в Тернопільській області Володимир  Галевич , протистояння між активістами ГО “Протидія корупції та моніторинг екології «Скеля» та власниками товариства « Сібекс » триває не один рік. У грудні 2015 році за заявами активістів було розпочато кримінальне провадження за статтею 356  ККУ  – самоправство.

У ході досудового розслідування було встановлено, що товариство « Сібекс » є власником    млина на якому знаходиться  генеруюче обладнання. Крім цього, у користуванні  ТзОВ , згідно договорів оренди, перебувають земельні ділянки площею  0,3355 га   та  0,3605 га, які належать Скала-Подільській селищній раді. В 2015 році власник товариства провів капітальний ремонт дамби водяного млина і під час здійснення даних робіт було   самовільно зайнято земельну ділянку площею  0.018 га на землях водного фонду.

За даним фактом був складений адміністративний протокол. Нині товариство очікує на розробку проектної документації, аби законно орендувати цю ділянку.   Оскільки жодного іншого складу злочину виявлено не було, у жовтні 2016 року кримінальне провадження було закрито.

Під час демонтажу залізобетонних плит греблі сталася сутичка між активістами та родичем керівника ТзОВ «Сібекс». Останній отримав легкі тілесні ушкодження. За даним фактом розпочато кримінальне провадження.