Четвер , 28.03.2024

На Тернопільщині Козова не хоче об’єднуватися з Бережанами

Влада і громадськість Козівського району виступили проти об’єднання у Бережанський госпітальний округ.

У Козові хочуть, щоб на базі їхньої районної лікарні створили госпітальний округ або ж, якщо це неможливо, щоб їх приєднали до Тернопільського госпітального округу.

Відповідне звернення козівчани направили керівництву держави.

Одним з мотивів такого рішення є те, що у Бережани незручно добиратися.

“На офіційному сайті Кабінету Міністрів України опубліковано проект постанови відповідно до якої в Тернопільській області передбачено утворити 4 госпітальні округи (Тернопільський, Кременецький, Чортківський та Бережанський).

Козівська ЦКРЛ (районна лікарня) знаходиться в центрі п’яти районів, є типовою лікарнею, потребує менше вкладення коштів, добре розвинута хірургічна служба.

До міста Бережани незручний доїзд із Зборівського, Монастириського районів та Золотниківської громади.

Виходячи з вище наведеного, просимо утворити госпітальний округ на базі Козівської ЦКРЛ або приєднати Козівську ЦКРЛ до Тернопільського госпітального округу тому, що жителі Козівського району не отримуватимуть кваліфікованої медичної допомоги у Бережанському госпітальному окрузі.

Приєднавши Козівський район до Тернопільського госпітального округу, на базі Козівської ЦКРЛ можна утворити лікарню інтенсивного лікування першого рівня”. – зазначається у тексті звернення.

 

One comment

  1. Зборівчани, а ви чому мовчите?! Захищайте своє право на життя і лікування!!!!! до Бережан – 1 автобус на добу, до Козови – 0, а до Тернополя – що 10 хвилин з міста і мінімум двічі на добу з сіл, робіть висновки до якого округу має район належати!