Вівторок , 23.04.2024

На Тернопільщині молокозавод «Альма-Віта» змінив місце прописки

Донедавна приватне підприємство «Альма-Віта», яке спеціалізується на виробництві молокопродуктів,  знаходилося в с.Золотники. Відтепер воно з новою силою та новими можливостями запрацювало в Теребовлі.

Із Золотників у Теребовлю перенесли лише маслоцех та цех із виготовлення казеїну. В усі інші цехи закуплено нове обладнання іноземного виробництва.

Особливістю ПП «Альма-Віта» є те, що виробництво на підприємстві – повністю автоматизоване, окрім фасування, де застосовується ручна праця. Підприємство йде в ногу з часом, адже вдосконалення матеріально-технічної бази заводу, оновлення обладнання і проведена реконструкція дозволяють збільшити якість і обсяги продукції.

Окрім того, засновник підприємства Віктор Нарольський продемонстрував очільнику району популярну упаковку для молока – картонну, яку мають намір застосовувати на підприємстві. До цього тут такі упаковки не використовували.

Загалом же, як свідчить практика, вони зручні у користуванні та головне – в них краще зберігаються смакові якості молока. Одночасно із застосуванням картонної упаковки, молоко продовжуватимуть розливати у чотирикутні пакети із поліетиленової плівки. Проте молоко  у картонній упаковці  буде випускатись уже під новою торговою маркою – «Вітамілк».

За словами директора приватного підприємства Людмили Коломієць, на підприємстві створені сприятливі умови праці. Виробничі потужності «Альма-Віти» дозволяють переробляти за добу навіть 200 тонн молока. Підприємство поки що працює  на природному газі, проте планує перехід на альтернативні види палива (щепу), а це відповідно матиме економічну перевагу. Свою продукцію «Альма-Віта» реалізовує на теренах району, області, постачає в інші регіони України,  а масло навіть експортує, повідомляють у прес-службі Теребовлянської РДА.