П’ятниця , 29.03.2024

Печерський суд заарештував будинок колишнього нардепа від Тернопільщини

Печерський районний суд Києва заарештував будинок колишнього голови Державного управління справами Ігоря Тарасюка.

Про це йдеться в ухвалі суду від 22 березня, повідомляють Українські Новини.

Генеральна прокуратура звернулася до суду з клопотанням про накладення арешту на майно, що належить на праві приватної власності Тарасюку, а саме домоволодіння (площа будинку 1 077,2 кв.м).

Зазначають, що 4 березня суд уже задовольняв клопотання слідчого про арешт домоволодіння екс-голови Держуправління справами, але 10 березня Київська обласна державна нотаріальна контора повідомила Генпрокуратурі, що дана дія неможлива, оскільки, згідно з відомостями з Державного реєстру прав на нерухоме майно, вказаний будинок 6 березня Тарасюк подарував своїй дружині.

“За таких обставин із матеріалів кримінального провадження випливає, що підозрюваний, після того як йому 2 березня 2017 року повідомлено про підозру у вчиненні злочину, покарання за яке передбачає конфіскацію майна, щоб уникнути такої конфіскації відсудив будинок, подарувавши його своїй дружині”, – зазначено в судовому рішенні.

Суд погодився з доводами Генпрокуратури і повторно заарештував домоволодіння Тарсюка, яке на даний момент перебуває у власності його дружини.

Нагадаємо, у 2002 році Ігор Тарасюк був обраний народним депутатом по Теребовлянському виборчому округу.

Читайте також:
Екс-нардепа з Тернопільщини звільнили під заставу у 6,4 млн грн