Четвер , 28.03.2024

Потрібна допомога хлопцеві із Тернопільщини, який провалився у шахту ліфта

9 березня, близько 22.30, до Кременецької районної лікарні привезли важко травмованого 21-річного Івана М. із села Зеблози. Хлопець упав у шахту ліфта в одному із довгобудів, що на вулиці Горбача в райцентрі.

У нього діагностували закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, травму грудної клітки, перелом ноги. Лікарі кілька днів боролися за його життя, нині його стан — стабільно важкий. Рідні перевезли хлопця на подальше лікування до обласного центру. Йому ще потрібні кілька операцій та довготривала реабілітація.

— Не знаємо, за яких обставин сталася пригода з Іваном, бо він поки що не говорить, очевидців поліція, наскільки відомо, ще не знайшла. Можливо, хтось із друзів був з ним того вечора, — розповіли односельці потерпілого. — Хлопець навчається у Кременецькому ліцеї. Його родина живе дуже скромно, тому нині їм вкрай важко впоратися з лікуванням сина. Мати хворіє, ледь переміщається з милицями — колись потрапила в аварію. Вона сама виховує Івана, хоча батько підтримує його, особливо після нещастя. Жінка мала ще сина від першого шлюбу, але сталася біда — на нього впало дерево і він загинув. Як кажуть у народі, одна біда не йде, а ще другу веде…

Щодо будівлі, де Іван отримав травми, то це частина недобудованої лікарні. Довгобуд, за словами місцевих, стоїть ще з 90-их років. У завершеній частині будівлі нині діють хірургічне та пологове відділення.

Щоб допомогти Іванові оправитися після страшного випадку, рідні звертаються до всіх небайдужих, адже самим оплатити дороговартісне лікування у них немає змоги. Наразі з Іваном у лікарні перебуває його рідна тітка по мамі. Кошти можна надсилати на картку банку “Аваль” 4188 3730 2758 9511 – Леонід Степанович Матюк (батько). Тел. 097 63 96 492 – Світлана Тарасівна Матюк (мати).

Джерело: НОВА Тернопільська газета