П’ятниця , 29.03.2024

Тернополянам нагадують про декларування іноземних доходів

При отриманні в минулому році іноземних доходів громадяни зобов’язані подати річну податкову декларацію до 1 травня 2017 року. Про це інформували в Тернопільській ОДПІ.

Платникам варто врахувати дію міжнародних договорів про уникнення подвійного оподаткування, які дають можливість зменшити суму річного податкового зобов’язання на суму податків, сплачених за кордоном.

Так, відповідно до п. 13.5 ст. 13 Податкового кодексу України, для отримання права на зарахування податків та зборів, сплачених за межами України, платник зобов’язаний отримати від державного органу країни, де отримується такий дохід (прибуток), уповноваженого справляти такий податок, довідку про суму сплаченого податку та збору, а також про базу та/або об’єкт оподаткування. Зазначена довідка підлягає легалізації у відповідній закордонній дипломатичній установі України, якщо інше не передбачено чинними міжнародними договорами України.

Детальні консультації та практична допомога у заповненні декларації про майновий стан і доходи, а також відвідати відповідні тренінги можна у Центрі обслуговування платників Тернопільської ОДПІ за адресою: вул. Білецька, 1 та за телефоном: 43-46-10, повідомляють у відділі організації роботи Тернопільської ОДПІ.

One comment

  1. най порошенко і вся його команда подасть – а то що прості люди получили то їхні кровні зароблені – най нікого то непече