Четвер , 28.03.2024

Тернополяни вражені тим, що збираються робити у підвалі драмтеатру

Несподіване рішення про можливе відкриття кафе у підвалі місцевого драмтеатру прозвучало від керівництва закладу.

Підвальне приміщення Тернопільського обласного драмтеатру хочуть перетворити в мистецьке кафе-музей. Як зазначають у театрі, орендар отримає близько двохсот квадратних метрів усередині та чималу територію просто неба, йдеться в сюжеті каналу ІНТБ. 

Наразі підвальне  приміщення споруди знаходиться в аварійному стані і потребує чималих вкладень, однак воно відповідає всім технічним вимогам для кафе, розповідає директор і художній керівник театру Борис Репка.

— Ну воно для нас, акторів чи працівників театру було би непогано. В нас, скажімо, кожен театр має своє кафе. В Львові є свій «Комарик», його так називають, бо воно таке маленьке. А ми тоже думаємо, що було би непогано.  Скажімо, актори, які мають репетицію з 11 до 13:00, потім шукаємо де пообідати, а так ми би зайшли, скажімо, в своє кафе, мистецьке кафе. Але я зразу виставив декілька умов власнику – обласній раді, про те, що має бути повна автономія від театру, це світло і тепло, повна автономія входу-виходу, аварійних виходів, інакше це буде заважати творчому процесу. Якщо цього не буде, ми будемо відмовлятися, – каже директор театру Борис Репка.

Крім того, додає Борис Репка, капітальний ремонт, який зробили б у цьому приміщенні потенційні інвестори, дозволив би зберегти якомога довше і споруду самого ж театру.

— Це має бути таке мистецьке кафе. Я мрію, щоб це був якийсь такий музей театралів, щоб тут висіли, скажімо, афіші театральних вистав. Коцюлим наш  метр,  який був, його шапка з вистави «Сватання на Гончарівці», яка в нас була чи інших вистав. Плюс, наприклад, вихід, його треба погодити архітектурно і там цей літній майданчик такий гарний, щоб це також було ось так знаєте, зірки театральні, – зазначив Репка.

Охочих взятися за облаштування мистецького кафе просять звертатися із пропозиціями в обласну раду, де спеціальна комісія проведе відкритий конкурс.