П’ятниця , 19.04.2024

Тернополяни матимуть закритий штучний пляж

Одне з улюблених місць відпочинку тернополян улітку – Дальній пляж. Його вже розпочали готувати до літнього сезону.

«Традиційна зона для купання і відпочинку поблизу Тернопільського ставу – Дальній пляж. На даний час ми розробляємо проект його розширення і покращення. Думаю, що відтепер на пляжі буде значно цікавіше, ніж минулі роки. Крім цього, до нас звернувся підприємець, який хоче зробити штучний пляж. Це буде виглядати так: величезна територія пляжу (включно з водою –прим. авт.) буде закрита понтонами. Там можна буде плавати і відпочивати. Але ця ідея лише обговорюється» – розповідає начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології міськради Олег Соколовський.

За його словами, створення інших зон для засмагання і плавання недоцільне, оскільки Дальній пляж може прийняти велику кількість відпочивальників, достатньо лишень додати певні «родзинки».

Щодо улюбленого багатьма дикого пляжу «Циганка», то тут пан Соколовський закликає бути вкрай обережними, адже саме біля «Циганки» щорічно тоне найбільша кількість людей!

«По-перше, це рекреаційна зона, тут ідеальне місце для прогулянок. Такий собі європейський елемент культурного відпочинку. Зона для купання там необлаштована, про що свідчать і таблиці із забороною. Хоча ми розглядаємо це питання зараз із санстанцією. Але, крім цього, там є проблеми із влаштуванням дна», – додає Олег Соколовський.

Нагадаємо, що скоро Тернопільський став патрулюватиме муніципальна поліція. Вони не лише боротимуться з браконьєрами, але й оперативно реагуватимуть на факт утоплення людини.

Читайте також:
Дегустація та приємні ціни – Тернопільський м’ясокомбінат відкриває ще один фірмовий магазин