Середа , 24.04.2024

Тернопільські депутати вимагають дострокових виборів парламенту і президента

Тернопільська обласна рада на сесії, що відбулася 3 березня, дії президента та парламенту України визнала такими, що суперечать інтересам держави.

облрада ТернопільУ п’ятницю, 3 березня  Тернопільська обласна рада прийняла суспільно-політичне рішення, в якому дії вищої влади (парламентської більшості, Уряду та Президента) визнала такими, що суперечать інтересам Української держави та українського народу.

«Влада грубо та цинічно нехтує інтересами свого народу. Сформована більшість у Верховній Раді України, Кабінеті міністрів України на ділі стали маріонетками в руках кланово-оліргахічних груп… Сьогодні влада нездатна  погодитися на добровільне перезавантаження країни. Стіна, збудована клановими політиками, між нею та народом є нездоланним  муром…», – йдеться у зверненні Тернопільської обласної ради до Президента, Уряду та всіх керівників парламентських фракцій.

Як повідомляє прес-служба обласної організації партії “Батьківщина”, у документі тернопільські депутати також нагадали, що вже неодноразово зверталися до вищих гілок влади з приводу необґрунтованих «драконівських» тарифів на комунальні послуги, щодо вирішення важливих питань в аграрній галузі (в тому числі продовження мораторію на продаж с\г землі на 10 років), але так жодного разу не були почутими представниками держави.

Навівши перелік обґрунтованих обвинувачень на адресу Президента, Кабміну та парламентської більшості, Тернопільська обласна рада заявила про необхідність перевиборів в Україні.

«Заяви, що дострокові вибори не можна проводити, бо в країні йде війна, поширюються через підконтрольні засоби масової інформації, є нічим іншим, як проявом страху збанкрутілих політиків у владі перед змінами, які принесуть дострокові вибори в Україні… Тернопільська обласна рада вважає, що єдиним виходом з цієї загрозливої ситуації для України та українського народу є дострокові вибори Верховної Ради України, а в подальшому і Президента України, які мають відбутися вже цього року», – переконані більшість депутатів Тернопільській обласної ради, які представляють інтереси і позицію місцевих громад.

За це рішення голосували представники фракцій ВО “Свобода”, ВО “Батьківщина” та партії “Самопоміч”.