Четвер , 25.04.2024

У Львові на великому хабарі спіймали полковника, який погрожував бійцю з Тернопільщини

На хабарі спіймали начальника львівського слідчого ізолятора Богдана Гальчишака, який у січні погрожував АТОшнику з Борщова Тернопільської області. 

“Військовою прокуратурою Львівського гарнізону спільно з ГВ БКОЗ СБ України у Львівській області задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди у розмірі 54 000 гривень начальником Львівської установи виконання покарань – арештного дому №19 полковником внутрішньої служби Гальчишаком Б.С. від дружини підозрюваного, який утримується під вартою, за видачу довідки про не можливість подальшого перебування під вартою.

В службовому кабінеті крім суми хабаря знайшли 6500$ та 600 євро
Так закінчилася 20 річна кар’єра хабарника.

Але мова не лише про цього діяча. Враховуючи масовість виявленого хабарництва в Пенітенціарній службі, звернуся до Мінюсту з вимогою негайних кадрових чисток”, – повідомив Генеральний прокурор України Юрій Луценко.

Нагадаємо, що у січні 2017 року Богдан Гальчишак погрожував розправою ув’язненому добровольцю “Айдара” 20-річному Вадиму Цукернику. Хлопця підозрюють у причетності до замаху на бізнесмена Копитка.

“Вирішила зайти до начальника СІЗО стосовно порад у вирішенні деяких питань. Зокрема, обговорити умови утримання Вадима (відсутність свіжого повітря за причиною неможливості відкрити вікно, холод в камері) та запитати про ситуацію з листуванням. Зав’язалась “мила” розмова з криками і хамством з боку пана Гальчишака. А закінчилась – погрозами життю Вадима. Цитую: “Я піду туди і поломаю його. І більше в тебе не буде проблем з листуванням – не буде з ким листуватись”, – написала волонтерка Яворська.