Вівторок , 23.04.2024

У Тернополі активізувалися квартирні злодії

Сотні тисяч гривень винесли квартирні злодії із помешкань тернополян. Вони вміло підбирають ключі до замків та виносять все цінне, що потрапляє їм на очі.

Поліція застерігає тернополян, аби ті були обачними.

Злодії проникають до осель та виносять звідти все цінне. Окрім матеріальних збитків потерпілі зазнають ще й значних моральних переживань.

Можна лише уявити стан людини, котра, повернувшись додому з роботи, застає в помешканні повний розгардіяш, а в сховку з грошима чи іншими цінностями – пустку.  Так сталося з 60-річним тернополянином. З його квартири невідомі зловмисники винесли майна на понад сорок тисяч гривень. Господар втратив гроші та цілу колекцію фотоапаратури.

Ноутбук та майже тридцять тисяч гривень – втрати, що їх зазнав ще один тернополянин. Крадії, підібравши ключі до замків вхідних дверей, проникли у його квартиру на восьмому поверсі і винесли звідти все, що мало цінність.

Потерпів від домушників і житель Кременця. До його помешкання зловмисник проник теж шляхом підбору ключа. Серед краденого – тисяча американських доларів, декілька найменувань виробів із золота та два наручні годинники.

Правоохоронці звертаються до жителів краю надійніше дбати про безпеку майна:

виходячи з квартири, зачиняйте вхідні двері на всі замки; не залишайте ключі від квартири в «обумовленому місці» (під килимком, на коробці дверей тощо), та не передавайте їх стороннім особам; не зберігайте в квартирі в одному місці значні суми грошей, ювелірні вироби. Обмежте коло осіб, яким відомо про цінності, що зберігаються у вас; потоваришуйте з сусідами, особливо пенсіонерами, які, перебуваючи вдома, зможуть періодично наглядати за вашою оселею; зверніться до охоронних структур, з метою встановлення системи сигналізації. Це найнадійніший спосіб зберегти ваше майно від злочинних посягань.