Субота , 20.04.2024

У Тернополі почнуть зносити будки

Споруди, які незаконно «виросли» на вулицях міста, обіцяють демонтувати. Наразі вже виявили 28 МАФів.

Перевірка законності розміщення тимчасових споруд та малих архітектурних форм на території міста та області завершилася. В області на сьогодні встановлено близько 1114 малих архітектурних форм та тимчасових споруд.

З 1 по 15 березня працівники поліції спільно з представниками органів місцевого самоврядування та громадськістю перевірили 759 таких об’єктів. У ході відпрацювання правоохоронці виявили 51 порушення.

У Тернополі правоохоронці промоніторили 153 МАФа та 238 тимчасових споруд. Порушують закон власники двадцяти восьми об’єктів.

Під час перевірки шестеро підприємців свідомо уникали “небажаних гостей” і тимчасово припинили свою діяльність. Тому правоохоронці не змогли перевірити документів щодо законності їх розміщення.

Робота з покращення благоустрою Тернополя припинятися не буде. На черзі ще 71 об’єкт, який перевірятимуть поліцейські.

Що ж стосується порушників, які уже виявлені, працівники управління превентивної діяльності надіслали лист на ім’я міського голови Тернополя з проханням вирішити питання демонтажу двадцяти восьми незаконно встановлених об’єктів.

 

2 коментарі

  1. почнуть зносити одні будки щоб ставити інші

  2. ВОЛОДИМИР

    До відома підприємців. Національна поліція без направлееня не має права перевіряти підприємницьку діяльність, що встановлено статтею 16 Закону України Про національну поліцію: “Органи Національної поліції мають право приступити до проведення перевірки суб’єктів господарської діяльності за наявності направлення на перевірку, яке складається за формою, установленою Міністерством внутрішніх справ України. У направленні на перевірку зазначаються дата його видачі, назва підрозділу Національної поліції, мета, вид, підстави, дата початку та дата закінчення перевірки, посади, звання та прізвища посадових осіб підрозділу Національної поліції, які проводитимуть перевірку. Направлення на перевірку є дійсним за умови наявності підпису керівника підрозділу Національної поліції, скріпленого печаткою органу Національної поліції.”
    Отже шановні підприємці вимагайте у поліцейських направлення на перевірку. За відсутності направлення на перевірку поліцейські не мають права вимагати від вас будь-які документи.