Середа , 17.04.2024

У Тернополі майже 200 дітей взяли участь у кастингу на головну роль у фільмі “Гаврик”

Майже 200 дітей взяли участь у кастингу на головну роль у фільмі Анатолія Матешка “Гаврик”.

Під час фестивалю для тернопільських діток було проведено ряд пізнавальних екскурсій та майстер-класів

У Тернополі в рамках І Всеукраїнського фестивалю дитячого кіно, анімації і телебачення «КіноХвилька» відбувався також… перепис котів.

Здійснювала його відома дитяча письменниця, авторка «Щоденника котячих мандрів» Лана Ра. Ой, і наслухалась вона історій про котів тернополяток. Особливо, зізналась, вразила оповідь дівчинки, котра… вразила аж сім котів.

Зі сльозами на очах дитина переповідала про вусатого, котрий помер від старості, хвостатого, який загинув під колесами авто, смугастика, що пішов і не повернувся… Малювали своїх домашніх улюбленців й решта дітлахів, для яких «Палац кіно», в якому тривав фестиваль, на три дні перетворились на домівку. Купа мультів, спілкування із актором Леонідом Шевченком, якого шойно бачили в «трубачі», майстер-класи від відомих мультиплікаторів і. що найважливіше, можливість креативити без обмежень.

Участь у фестивалі взяли понад десяток відомих мультиплікаторів, режисерів, керівників телестудій, кіношкіл із Запоріжжя (Інна Пенчук – керівник «Першої Дитячої телешколи»), Харкова (Світлана Дахіна – мультиплікатор школи кіно і телебачення «Дитятко») , столиці (президент дитячого кінофестивалю «KidsMovieFest» Світлана Погасай, головний редактор Дитячої студії телеведучих “Веселка TV” Станіслав Гнутов, Степан Коваль – режисер та художник-мультиплікатор студії «Новаторфільм», Людмила Ткачикова – мультиплікатор), Івано-Франківскька (мультиплікатор Роман Дзвонковський), Черкащини ( керівник студії “Я+Ти” Оксана Аністратенко ).

Фестиваль благодійний, тож тільки завдяки Агрохолдингу «МРІЯ», (котрий забезпечив більшу частину оплати проживання й вартості дороги учасників) тернополятка мали змогу поспілкуватись із творцями їхніх улюблених мультів, кіно і телепрограм! Було під час фестивалю встановлено і своєрідний рекорд – під керівництвом дитячої письменниці Ірини Мацко створено найдовшу листівку-вітання воїнам АТО із Великоднем! Її розмір – 400 дитячих пальчиків!

Малеча щиро бажала захисникам повернутись додому живими та миру, а щоб мрії збулись, щоб нагадати: вони їм вдячні, ними гордяться і чекають – залишали на листівці відтиски своїх маленьких долоньок! Листівку було одразу ж передано добровольцям, і вона вже в дорозі на передову!

Родзинкою став і кастинг на головну роль у фільмі Анатолія Матешко «Гаврик». Прийшло на нього майже 200 діток. Усі вони, як зазначила кастинг-директор Алла Самойленко, приємно здивували й вразили її. І взагалі, Тернопіль дуже багате місто, зазначила, бо має таких неймовірно талановитих діток!