Вівторок , 23.04.2024

Час, праця та бажання – запорука успіху та кар’єрного росту

Ми дуже часто хочемо з самого початку отримати відмінну роботу, чудову посаду, на якій будуть платити величезні гроші. Хочемо відкрити бізнес, який відразу почне приносити мільйони. 

пошук роботи кар'єраНайскладніше у всьому цьому – розплачуватися «валютою» під назвами: час, праця та бажання.

Без них нікуди не підеш і не вийде досягти нічого та ніколи. Такими є «правила гри» успішної людини.

Почнемо з самого початку та з  найпоширеного прикладу: Ви поки ще ніхто й у Вас нічого немає, в кращому випадку у Вас є вища освіта, яка, як не дивно, щось Вам дала та Ви, знову як не дивно, щось вмієте робити. Починається все з пошуку роботи.

Швидше за все це буде посада, яка не принесе відразу багато грошей, тому що потрібно себе показати, проявити у всіх кращих якостях для того, щоб переконати працедавця підвищити Вас у посаді та підняти заробітну плату. Але для цього потрібно віддати 3 речі: праця, час і бажання.

Це дуже дорога та безцінна валюта, але яка може не грати ніякої ролі, якщо не розплачуватися нею з розумом, і яка ніяк не може бути розділена між собою, інакше якщо розплачуватися частинами, то нічого не вийде та план «стати успішним» – провалиться.

Кожен крок повинен бути продуманим з самого початку: у Вас є робота, це добре. Думайте далі, чим можна займатися ще, щоб Вам подобалося та що змогло б принести гроші. При цьому Ваш розум повинен тверезо мислити: якщо Ви не вмієте малювати, немаєте жодного уявлення про проектування та відчуваєте, що ніколи не навчитеся професійно це робити (навіть якщо сильно хочеться), то не потрібно ставати архітектором і витрачати на це купу часу, праці та марних бажань.

Шукайте щось інше, постійно перебувайте у пошуці. Існує на сьогоднішній день велика кількість безкоштовних уроків з усього, що тільки можна уявити, а платних – ще більше. Варто також розуміти деякі речі: бізнес – це чудово, це приносить багато прибутку. Але для початку потрібно вкластися у власну голову, так як відомо, що успішні люди – дуже розумні та майстерно розуміються у своїй сфері. До того ж, якщо подивитися на це більш детально, то всі успішні люди заробляють головою, своїми набутими навичками, досвідом і знаннями.

Висновок: не потрібно ніколи скупитися на вкладеннях у свою голову. На перших етапах бізнес може не просунутися, його можуть «віджати», речі можуть зіпсуватися, згоріти, що завгодно. І всі фінансові інвестиції в бізнес-інвентар можуть просто випаруватися, а голову у Вас ніхто не забере та Ви, в разі поразки, зможете почати щось нове або забуте, «прогоріле» старе.

Хочу додати, що варто бути перебірливими при виборі роботи та не погоджуватися йти підмітати або працювати за мізерну заробітну плату, але й носом крутити не можна та чекати, поки Вам хтось запропонує роботу в 5 000 $ у місяць.

Потрібно діяти, рухатися, витрачати Вашу «валюту», яку Ви маєте та з якою Ви – мільйонер. Вкладайте ці ресурси в себе, доводьте розпочате до кінця і тоді Ви зможете з гордістю сказати, що Ваші перші вкладення були найдорожчі та Ви віддали все, щоб бути успішним, а саме час, працю та бажання.