Середа , 17.04.2024

Агрохолдинг «Мрія» відновив контроль над автотранспортним підприємством у смт Козова

Комісія при Міністерстві юстиції України з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації скасувала незаконну реєстрацію прав власності на об’єкт нерухомості – автотранспортне підприємство у смт Козова Тернопільської області, яке належить ТОВ «Новагрос».

Раніше, у листопаді 2016 року, Указом Міністерства юстиції України було також скасовано незаконну реєстрацію змін у статутних документах ТОВ «Новагрос» та відновлено корпоративні права агрохолдингу «Мрія» на цю юридичну особу.

«Мін’юст відмінив незаконні реєстраційні дії. Таким чином, ми врятували майно компанії ”Мрія”, кредитори якої інвестували в Україну понад мільярд доларів; компанія розвиває агроринок, сплачує податки та створює тисячі робочих місць. Комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації  завжди на боці закону та справедливості, незважаючи на постійний тиск. Нам систематично погрожують та вливають ”бруд” в інформаційний простір через деякі проплачені ЗМІ. Але на нашу правову позицію це ніяк не впливає. Ми й надалі діємо виключно в рамках закону», – зазначив заступник Міністра юстиції Павло Мороз.

ТОВ «Новагрос», як і декілька десятків інших юридичних осіб, було незаконно виведено зі складу агрохолдингу менеджерами родини Гут – колишніх власників компанії – влітку 2014 року, за кілька тижнів до оголошення «Мрією» дефолту. У подальшому, у листопаді 2015 року, майно ТОВ «Новагрос» було перепродано ТОВ «Рокмар», засновником і директором якого є Анатолій Кирпа, який до дефолту керував службою безпеки «Мрії».

«Відновлення прав власності на АТП у смт Козова – ще один крок на шляху до повернення міжнародним інвесторам активів, вкрадених у них колишніми власниками та менеджерами ”Мрії”, – коментує Сергій Ігнатовський, директор з юридичних питань агрохолдингу. – Це один з трьох найбільших об’єктів нерухомості, які були незаконно виведені з компанії. Ми також продовжуємо працювати над відновленням прав власності на АТП у м. Хоростків і на картоплесховище у с. Товстеньке Тернопільської області».

Нагадаємо, раніше «Мрії» були повернені корпоративні права 10 юридичних осіб і їх земельні активи у розмірі 5 тис. га, які також були незаконним шляхом переоформлені колишнім менеджментом компанії на сторонніх фізичних осіб, які не пов’язані з агрохолдингом.