Субота , 20.04.2024

Військового комісара Тернопільщини судитимуть за хабар

Справу Володимира Катинського вже передали до суду. Нагадаємо, що головного військового комісара області підозрюють у вимаганні хабара.

Наприкінці березня 2017 року обвинувальний акт у даному кримінальному провадженні скерували до Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області для розгляду по суті. Про це повідомила прес-секретар військової прокуратури західного регіону України Юлія Галущак.

Нагадаємо, 18 жовтня 2016 року слідчий відділ військової прокуратури Західного регіону України та військова прокуратура Тернопільського гарнізону спільно із співробітниками відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління Служби безпеки України в Тернопільській області задокументовано факт вимагання упродовж поточного року та одержання неправомірної вигоди військовим комісаром Тернопільського обласного військового комісаріату, повідомила Юлія Галущак.

– Неправомірна вигода призначалася за сприяння у призначенні особи на посаду військового комісара одного з райвійськкоматів Тернопільщини та не створення у подальшому перешкод у службовій діяльності, – каже Юлія Галущак. – Указану особу затримано в порядку ст. 208 КПК України та йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

20 жовтня 2016 року Шевченківський районний суд м. Львова обрав вищезгаданому офіцеру міру запобіжного заходу у виді тримання під вартою терміном 60 діб з визначенням застави у розмірі 2 мільйонів гривень.

31 жовтня 2016 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Львівської області скасувала ухвалу про обрання запобіжного заходу підозрюваному та обрала запобіжний захід у виді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 282 490 гривень, з покладенням на останнього, у разі внесення застави, обов’язків, передбачених п. п. 1-3, 8 ч. 5 ст. 194 КПК України:

– прибувати на вимогу до слідчого слідчого відділу слідчого управління військової прокуратури Західного регіону України, прокурора військової прокуратури Західного регіону України, суду;

– не відлучатися за межі Тернополя без дозволу слідчого, прокурора або суду; – повідомляти слідчого, прокурора або суд про зміну місця свого проживання та роботи;

– здати на зберігання слідчому (прокурору) свій паспорт для виїзду за кордон.

У подальшому, визначений розмір застави було сплачено, підозрюваного звільнили з-під варти та відносно нього почали діяти визначені судом обов’язки згідно ч. 5 ст. 194 КПК України.

Крім того, наказом командувача військ оперативного командування «Захід» на підставі ухвали Шевченківського районного суду м. Львова підозрюваного усунуто від виконання посади військового комісара Тернопільського обласного військового комісаріату та начальника Тернопільського гарнізону, у зв’язку з чим скеровано у розпорядження командира однієї з військових частин м. Тернополя, повідомляє “20 хвилин”.