П’ятниця , 19.04.2024

До уваги тернопільських водіїв: змінено правила проїзду на кільцевих перехрестях

В Україні вступив в силу закон, який змінює правила дорожнього руху щодо руху по колу.

Перевага в русі на перехрестях, де організовано круговий рух, надається транспортним засобам, які вже рухаються по колу.

Закон, який регулює це правило, опублікований 27 квітня в газеті “Голос України” і вступає в силу на другий день після опублікування.

“Перевага в русі на перехрестях, де організовано круговий рух, надається транспортним засобам, які вже рухаються по колу”, – зазначено в Законі України “Про внесення зміни до статті 41 Закону України “Про дорожній рух” щодо пріоритетів.

Раніше порядок початку руху, зміни руху за напрямком, розташування транспортних засобів і пішоходів, вибору швидкості руху та дистанції, обгону та стоянки, проїзду перехресть, пішохідних переходів і залізничних переїздів, зупинок транспортних засобів загального користування, користування зовнішніми світловими приладами, правила пересування пішоходів, проїзд велосипедистів, а також питання організації руху та його безпеки регулювалися виключно Правилами дорожнього руху, що затверджуються Кабінетом Міністрів.

Нагадаємо, 26 квітня президент України Петро Порошенко схвалив зміни до правил дорожнього руху щодо руху по кільцю.