Вівторок , 23.04.2024

Колишній тернопільський нардеп почав зніматися у кіно (ФОТО)

Колишній нардеп від Тернопільщини Михайло Ратушний взяв участь у зйомках фільму про Симона Петлюру.

Кінострічку зараз знімають на студії імені Довженка. Відомий політик у фільмі зіграв епізодичну роль галицького селянина, який оре поле.

Михайло Ратушний у соціальних мережах пояснив, що йому довірили цю роль, як одному з небагатьох, хто зараз вміє правильно підійти до плуга та користуватися ним.

“На студії Довженка, під керівництвом талановитого Олеся Янчука (Голод-33, Нескорений, Залізна Сотня, Владика Андрей та інші) – розпочались зйомки фільму про Симона Петлюру під умовною назвою “Таємний щоденник Симона Петлюри”.
Так як я один із небагатьох, хто в дитинстві ходив за плугом і знаю з якого боку підійти до коня -) мені запропонували епізодичну роль галицького селянина, котрий оре поле, коли війська Директорії покидають Велику Україну і переходять Збруч…

Що хочу сказати із побаченого. Фільм, як інші фільми Янчука, обіцяє бути пізнавальним і цікавим… Актори бомбажні ! Чого варті лише Петлюра, Виниченко, Троцький, французи….

Грошей катастрофічно бракує. Виділено, лише, 25 млн. гривень і потрібно буде залучати кошти спонсорів і діаспори, якщо хочемо, щоб стрічка побачила світ в 100 роковини Української Революції.

Про себе. Не збираюсь міняти професію і ставати актором , але побачивши із середини, як робиться кіно – зрозумів що це тяжка і серйозна робота…
Фото інших акторів із знімального майданчика, без дозволу режисера, не виставляю, але як і всі ми з нетерпінням чекатиму виходу Петлюри на екрани”. – пише Михайло Ратушний на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нагадаємо, народний депутат України 2-го, 3-го та 4-го скликань Михайло Ратушний народився у селі Чернихівці Збаразького району. Двічі він обирався у Верховну Раду по одному з мажоритарних округів Тернопільщини. Втретє пройшов у парламент у 2005 році за виборчим списком блоку “Наша Україна”.