П’ятниця , 29.03.2024

Незалежні експерти “Слово і діло” визнали Сергія Надала найвідповідальнішим мером України

Міський голова Тернополя у рейтингу відповідальності незалежної моніторингової організації “Слово і діло” став першим за показником відповідальності отримавши 63 %.

Найближчі конкуренти у рейтингу, міський голова Херсона Володимир Миколаєнко та міський голова Рівного Володимир Хомко отримали 53 % і 48 % відповідно.

Натомість міський голова Львова, Андрій Садовий, що раніше також перебував на вершині рейтингу посів лише дев’яту позицію набравши 42 %.

Пропонуємо увазі читачів Рейтинг відповідальності міських голів України. До уваги взято діяльність очільників 21 обласного центру, роботу яких постійно аналізують експерти “Слова і Діла”: Тернополя, Херсона, Рівного, Чернівців, Полтави, Харкова, Хмельницького, Києва, Львова, Вінниці, Одеси, Сум, Дніпра, Миколаєва, Чернігова, Кропивницького, Житомира, Івано-Франківська, Запоріжжя, Черкас, Ужгорода.

Міський голова Тернополя став кращим серед 21 голів обласних центрів

Сергія Надала визнали найвідповідальнішим мером України також у 2016 році з показником у 59 % та у 2015 році з показником у 57%. Загалом же очільник Тернополя є одним з тих міських голів, які регулярно виконують свої обіцянки та звітують про них. Таким чином, спостерігається постійна висхідна тенденція зростання виконаних обіцянок міським головою Тернополя. Зокрема, на сьогодні Сергій Надал за висновками експертів виконав більше 62 % даних передвиборчих обіцянок 13 % перебувають у стадії виконання.

 

До активу міського голови Тернополя експерти зарахували виконання обіцянок щодо облаштування скверу по вул.Валова та Руська; встановлення дитячих майданчиків по вул. Манастирська 40, 46; виділення коштів на встановлення камер спостережень у всіх приймальних відділеннях лікарень Тернополя; відремонтований бульвар Просвіти; реконструкцію набережної тернопільського ставу у напрямку “Циганки”; відкриття на базі Тернопільської комунальної міської лікарні №2 перинатальний центр II рівня; встановлення пам’ятнику героям Небесної сотні та відновлення площі Героїв Євромайдану; розширення використання процедури електронних закупівель за допомогою систем ProZorro; створення кадрового резерву для міськради з випускників тернопільських вишів; запуск нової тролейбусної лінії з “Аляски” на “Дружбу”; продовження робіт з ремонту вулиць, дахів, міжбудинкових проїздів.

Дані моніторингу “Слово і діло” підтверджуються результатами соціологічного опитування щодо оцінки рейтингу міст України за показником рівня задоволеності роботою місцевої влади. Дослідження проводилося соціологічною групою “Рейтинг” на замовлення Міжнародного республіканського інституту (США) та уряду Канади. Серед 24-ох обласних центрів України Тернопіль ділить третє місто разом із м. Рівне.

За останній рік тернополяни відзначили покращення вуличного освітлення, якості дворів та прибудинкових територій, доріг та тротуарів, місць для паркування, роботи закладів торгівлі та ринків, дитячих садків, спортивних та культурних закладів, екології та роботу поліції.

За рівнем задоволення тернополян діяльністю міського голови очільник Тернополя Сергій Надал отримав в Україні третє місце із результатом 68%. Щодо роботи міської ради, то її оцінили на 51%. Позитивні оцінки влади за напрямками управління були відзначені з питань покращення іміджу міста та громадської безпеки.

Тернополяни горді своїм містом і вважають його найбільш безпечним

Тернополяни горді за своє місто, адже, на їх думку, Тернопіль приваблює туристів, має добрі побутові умови для життя та береже культуру і традиції. За індексом задоволеності можливостями міста, Тернопіль займає 4 позицію серед міст України (до уваги бралися оцінки можливості реалізовувати духовні потреби, пересуватися містом, проводити дозвілля, отримувати якісну освіту, тощо.). Також тернополяни зазначили, що відчувають себе у безпеці, ідучи додому після настання темряви. І це один з найвищих показників по усій Україні, який уже стабільний впродовж трьох років.

За матеріалами «Слово і діло» і порталу соціологічної агенції «Рейтинг»