Вівторок , 23.04.2024

Роботодавці з Кривого Рогу кинули тернополян на кругленьку суму

Лише за тиждень від рук аферистів постраждали щонайменше вісім жителів Тернопільщини.

Заїжджі чоловіки обдурювали людей, пропонуючи їм роботу. За словами начальника сектору боротьби зі злочинами в державному секторі та шахрайства Віктора Демчана, двоє аферистів приїхали до нашого обласного центру в березні цього року. В інтернет-мережі розмістили оголошення про пошук водіїв.

Спочатку з усіма бажаючими спілкувався один з “роботодавців”. Коли до нього телефонували, а вже потім приходили кандидати, він повідомляв, що усі рейси здійснюються по Україні, але перевозити необхідно небезпечні вантажі.

Аби влаштуватися до них, потрібно документ-дозвіл на такі рейси, а також медичну довідку. Коли чоловік бачив, що потенційні безробітні готові йти працювати, він пропонував їм свого спільника, який міг без проблем допомогти у виготовленні усіх необхідних документів.

Виготовлення посвідчення “Про закінчення закладу підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації водіїв” вартувала 1500 гривень. За меддовідку тернополяни мали доплатити ще 200-250 гривень. Люди погоджувалися на таку допомогу, давали гроші, а коли телефонували у визначений час, номер не відповідав.

На сьогодні правоохоронці встановили, що лише за тиждень від рук шахраїв потерпіло восьмеро людей. Двоє з них уже написали заяви до поліції. Інші наразі вагаються.

Проте вільними криворізькі “роботодавці” довго не проходили. Їх уже тривалий час відстежували вінницькі оперативники, оскільки дует встиг залишити по собі слід і у іншій області.

Зловмисників затримали і їм обрали запобіжний захід – тримання під вартою. Чоловікам інкримінують статтю 190 частина 2 ККУ – шахрайство. Раніше в поле зору правоохоронців вони не потрапляли. Триває слідство.