Четвер , 28.03.2024

У Тернополі вирішили створити широку коаліцію

Понад два десятки громадських організацій у Тернополі розглядають можливість свого об’єднання у коаліцію.

У Тернополі, одночасно у кількох громадських організацій визріла думка об`єднання для консолідації зусиль та комунікації за напрямками своєї діяльності.

У цей же час поділитися досвідом розбудови ефективного об’єднання задля впровадження реформ приїхали представники «Реанімаційного пакету реформ» (РПР) – однієї з найбільших коаліцій провідних громадських організацій та експертів України.

Тепер понад два десятки громадських організацій Тернополя розглядають можливість створення коаліції за методикою та стандартами РПР.

12 квітня відбудуться збори громадських організацій Тернополя, які мають бажання консолідуватися та втілювати свої реальні напрацювання змін у рідному місті. Запрошуються дієві інститути громадянського суспільства на організаційні збори щодо можливості створення у Тернополі коаліції громадських організацій.

Для комунікації прохання заповнити заявку на участь, у відповідь на яку буде повідомлено час та місце зборів:https://docs.google.com/forms/d/1fOu8kQUQQU3ppuQ5qHdqPgD833XtjYvUrUeHgu1InW0/viewform?edit_requested=true

Реєстрація на участь в організаційних зборах відкрита до 23.59 год. 10 квітня. 11 квітня усім зареєстрованим інститутам громадянського суспільства буде надано доступ до списків бажаючих, щоб на зборах присутні могли аргументовано висловитися за чи проти приєднання окремих громадських організацій у коаліцію.

Довідково: Хто такі РПР та яку модель роботи у коаліції успішно використовують.

Реанімаційний Пакет Реформ – найбільша коаліція провідних громадських організацій, активістів, експертів, журналістів та науковців, які об’єдналися під час Революції Гідності, щоби перетворити енергію протесту на енергію реформ, заради їх просування та імплементації в Україні.

РПР функціонує як координаційний центр для 79 неурядових організацій та 22 експертних груп, котрі розробляють, просувають і контролюють реалізацію реформ. І кількість учасників платформи постійно зростає.

Попри шалений спротив системи, РПР уже довів свою ефективність і продовжує працювати на впровадження системних державотворчих змін.

В РПР діє трирівнева горизонтальна структура врядування, що керується колегіальними рішеннями.

Ø      Збори організацій-учасниць – вищий орган коаліції. Право голосу на Зборах мають учасники коаліції – авторитетні громадські організації з бездоганною репутацією.

Ø      Рада – орган стратегічного управління, який впроваджує ухвалену Зборами стратегію та розробляє і приймає тактичні рішення.

Ø      Секретаріат – виконавчий орган коаліції. Місія Секретаріату – сприяти громадським організаціям та експертам у просуванні реформ в межах узгоджених пріоритетів. Головно, через адвокаційну та комунікаційну підтримку.

Представники ГО-членів та індивідуальні експерти працюють у групах за напрямками. Робота експертних груп відбувається у форматі відкритих зустрічей експертів, щоби розробляти законодавчі ініціативи та супроводжувати їх імплементацію. Мета роботи групи – впровадження відповідної реформи, напрацювання партнерства між владою та громадськістю, а також – контроль за впровадженням тих чи інших змін.

За інформацією для довідок можна звертатися на пошту lyubaska@gmail.com  (координатор – Люба Вовк)