Четвер , 28.03.2024

У Тернополі депутати одноголосно вирішили продати з аукціону гектар землі

Право оренди земельної ділянки площею 1 га, яка розташована у Тернополі на вулиці Генерала Тарнавського, продадуть з аукціону. Відповідне рішення прийняли сьогодні на сесії депутати Тернопільської міської ради.

Проект №209      на сесії міської ради довелося виставляти на розгляд депутатів – двічі. Навіть особисто міський голова мусив втрутитися – зібрати засідання голів фракцій, оголосивши перерву на 15 хвилин.

У чому ж проблема? Питання «Про продаж на аукціоні права оренди земельної ділянки несільськогосподарського призначення площею 1 га за адресою вул. Ген. М.Тарнавського» представляв начальник міського відділу земельних ресурсів Віктор Кібляр. Спершу депутати «завалили» це рішення, але врешті дали 42 «за». Очевидно, аргументи Сергія Надала були дуже переконливими.

То що ж тепер буде? Рішення міської ради від 20.12.2016 р. за №7/13/151 «Про продаж на аукціоні права оренди земельної ділянки несільськогосподарського призначення площею 1 га за адресою вул. Ген. М.Тарнавського» визнали таким, що втратило чинність. Натомість цей шмат Тернополя отримав іншу долю: «Продати право оренди земельної ділянки… на земельних торгах у формі аукціону терміном на 10 років під будівництво групи багатоквартирних житлових будинків із вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення та автостоянкою за адресою  вул. Ген. М.Тарнавського».

До речі, стартовий розмір річної орендної плати за користування тією землею – 89 550 грн.

Крок аукціону, за рішенням сесії, встановили у розмірі 0,5% від стартового розміру річної орендної плати за користування земельною ділянкою площею 1 га, тобто 447,75 грн.

Тож незабаром у засобах масової інформації з’явиться офіційне повідомлення про проведення торгів. Той, хто переможе, у місячний термін муситиме провести державну реєстрацію права на ту земельну ділянку.

Джерело: Терен