Четвер , 25.04.2024

Нові подробиці трагедії, що сталась у Тернополі у військкоматі

Хлопець, намагаючись втекти з військкомату, випав з п’ятого поверху, кажуть у військкоматі. Його  мати переконана, що хлопця побили та викинули. Жінка каже, що про це їй розповів син, прийшовши до тями.

Інцидент трапився у неділю, 14 травня, близько 6-ї ранку.  Наразі потерпілий перебуває у реанімації. У нього політравми, відкрита черепно-мозкова травма, забійні рани обличчя, переломи рук та стегна. Подія, за інформацією правоохоронців, внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Триває слідство. Окрім того, службове розслідування проводять і у військкоматі.
Про цей випадок повідомив відділ комунікації Головного управління Нацполіції в області 15 травня. Одна із версій, яку опрацьовують слідчі, – спроба втечі. Мовляв, призовник планував втекти по кондиціонерах, не втримався і  впав на дашок другого поверху.

 – За словами працівників обласного військового комісаріату, потерпілому 25 років, але він до цього часу жодного разу не з’являвся на виклики до військкомату, – повідомила прес-служба поліції. –  Його туди привели військові у супроводі правоохоронців і він все-таки пройшов медкомісію. Відповідно до усіх перевірок, хлопця визнали придатним до служби.

Потерпілий – житель села Біла Тернопільського району. Є найстаршим із трьох дітей у родині. Чи ухилявся  від служби, у селі не знають. Мовляв, а хто зараз хоче іти служити, мало хто. Єдине, що  чули у селі, так це про приїзд військових з поліцією, які забрали його з хати.
– Ось там повернете, хата така непоштукатурена. Там і живе. Але не заходьте, там собак дуже багато, – кажуть односельчани. – Він живе з братами, батьком і бабцею. Гукайте, може, когось застанете.

На місці застати когось не  вдалось. З ними, як підказали сусіди, ми розминулись. Тим часом в Інтернет-ЗМІ з’явилась інформація від мами, що хлопця викинули.
– Побили та викинули, – розповіла телефоном  мама призовника Ярослава. – То не тільки моя думка. Це думка  дитини моєї,  яка приходить до тями.  Уявіть:  за дев’ять днів, що він перебував у військовому комісаріаті, він би міг втекти раніше.

Жінка стверджує, що у сина багато переломів та гематом на обличчі, що на її думку, свідчить про побиття. Із сином вона розмовляла в суботу ввечері, 13 травня. Вона викликала швидку та поліцію у військкомат, бо син поскаржився на погане самопочуття.
– Лікарі швидкої збили тиск і відправили його відпочивати, – додає пані Ярослава. – А в 3.30 його підняли з ліжка мити туалети. І після того зв’язку з ним не було. У лікарні, коли прийшов до тями, я його перепитала – чи сам зробив? Сказав, що ні. Він не втікав. Він не самогубець. Так що вони  хай там не пишуть  дурниць.

Жінка додає, що ніяких викликів додому сину ніхто не приносив. Мовляв, 5 травня приїхали  військові з правоохоронцями  приїхали додому, викликали і забрали. Відтоді він  там і був.

– У сина були проблеми зі здоров’ям. Із серцем. Він лежав у лікарні. Я носила виписку з лікарні,  – додає вона. – Окрім того, просила відпустити додому на два дні, коли було погано. Але ніхто не слухав.

У військкоматі ж кажуть, що  хлопець пройшов усіх медиків і відповідно до їхніх висновків придатний до військової служби. Однак з першого дня  перебування на збірному пункті заявляв, що служити не буде і не піде, повідомляє “20 хвилин”.