П’ятниця , 29.03.2024

Від озброєних сокирами фанати з трибун втікали на футбольне поле (ФОТО)

Стали відомі подробиці грандіозної бійки, яка трапилася у Львові 30 квітня напередодні матчу ФК “Львів” – “Нива” (Теребовля).

У неділю перед матчем чемпіонату України серед аматорів між ФК «Львів» та «Нива» Теребовля на стадіоні СКА у Львові відбулась бійка вболівальників.

Ми вирішили розібратись у хронології подій та викласти всі відомі факти, щоб зрозуміти що ж насправді сталось:

Бійка відбулась не біля стадіону, а на трибунах стадіону СКА. Фанати ФК «Львів» зайняли своє місце на трибунах, коли за десять хвилин до матчу на стадіон зайшли молодики (можна сказати підлітки) і побігли в сторону перших. Враховуючи численну меншість, вболівальники «Львова» швидко розбіглись, змушені були рятуватись втечею на футбольне поле, де відбувалась передматчева розминка команд. Обидві сторони мали із собою солідний арсенал: ножі, кийки, штик лопата, сокири, молотки, ключі.

Фанати «Нива» Теребовля не брали участі у бійці і не мають жодного відношення до неї. Навпаки вони продемонстрували, як потрібно підтримувати команду якісно без бійок і крові.

Побили фанатів ФК «Львів». Говорити, що всі вони прихильники лівих ідеологій не можна. Але те, що серед них є представники Автономного опору (далі – АО) – це факт. І це не тільки колишні члени, як заявляють в організації, а й діючі. Називати прізвища не будемо, щоб не допомагати нападникам, але для АО можемо їх назвати на підтвердження своїх слів. Погоджуюсь, що більшість активних членів АО, які ходять на всі їхні заходи поїхали до Києва. Але факту не участі членів організації у фанатському русі ФК «Львів» в АО не заперечили.


Представник львівського колективу «PRIDE» Мілан в інтерв’ю сайту troublemakers.com.ua, яке вийшло 17 квітня заявив: «Я б не сказав, що дані персонажі (ліві сили з «Автономного опору» – прим. ГС) настільки серйозні, наскільки вони самі себе піарять. Не так давно представниками правих сил, в тому числі львівських хуліганів, була проведена акція стосовно цих «активістів». В світлі остах подій реакція львівського двіжу однозначно буде. Одне місто, одна команда!». Саме це висловлювання могла послужити приводом, щоб заявити про напад прихильників «Карпат» на вболівальників ФК «Львів».

Серед нападників було багато активістів із «Правого сектору» і Молодіжного крила ЦК «Азов». Заявляти впевнено, що це виключно фанати «Карпат» не можна. Такі бійки фанатів, якщо і відбуваються то на пустирях і в рівній боротьбі без арматур, сокир і молотків. А не перед початком матчу на трибунах стадіону, коли вже повинні бути включені камери. Тому дана подія має цілком політичні кольори: праві били лівих.

Наявність сокир, молотків і штик лопат у представників фанатів ФК «Львів» свідчить про те що вони знали про напад і готувались до нього. Також вже під час матчу поліцейські разом і з двома фанатами щось шукали на трибунах (можливо ті показували сховок).

Одразу після затримання учасників бійки недалеко від поліції з’явились два чоловіки середнього віку, російськомовні, які комусь по телефону розповідали, що жертв немає, всіх «пакують» і будуть оформляти. Говорили вони про вболівальників ФК «Львів», доля інших їх не цікавила. Вони деякий час перебувати серед вболівальників «Ниви» на трибунах, а потім зникли.

Також варто звернути увагу, що бійка відбулась за день до 1 травня. Кожного року АО робить у Львові свій марш, на нього нападають праві і виходить хороша картинка. Але цього року АО нічого не проводили та поїхали на марш у Київ. Тому, на мою суб’єктивну  думку, комусь тут у Львові потрібна була кров.

Ведуться розмови, що це ще не кінець і 14 травня на черговому матчі ФК «Львів» бійка буде мати своє продовження. Наразі все залежить від правоохоронців.

Джерело: “Галичина спортивна”