П’ятниця , 29.03.2024

Житель Рівненщини отримав довічне ув’язнення за вбивство таксиста із Тернополя

Державним обвинуваченням, яке здійснювали працівники прокуратури Хмельницької області, у суді доведено вину мешканців Тернопільської та Рівненської областей у вчиненні низки кримінальних правопорушень, в тому числі умисного вбивства.

У травні минулого року двоє, раніше судимих за крадіжки, грабежі та розбої, безробітних, з метою заволодіння майном водія таксі, домовились вчинити розбійний напад на нього, поєднаний з вбивством.

Перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння на автовокзалі міста Тернопіль, зловмисники запропонували водію автомобіля таксі відвезти їх у місто Шумськ Тернопільської області, на що чоловік погодився.

Дорогою пасажири попросили водія зупинити автомобіль у полі і, реалізуючи свій злочинний умисел, використовуючи заздалегідь підготовлений ніж, відібрали у нього усі цінні речі та з корисливих мотивів позбавили людину життя.

Залишивши тіло потерпілого неподалік, зловмисники повернулись до автомобіля та вирішили їхати ним з місця злочину, проте через відсутність навиків у керуванні були змушені залишити транспортний засіб.

Стороною обвинувачення в суді доведено вину осіб у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених п.п. 6, 12 ч. 2 ст. 115 України (умисне вбивство, вчинене з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб), ч. 4 ст. 187 (розбій, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень), ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене за попередньою змовою групою осіб, поєднане з насильством, небезпечним для життя потерпілого, що завдало значної матеріальної шкоди) Кримінального кодексу України.

Шепетівський міськрайонний суд погодився з принциповою позицією прокуратури щодо покарання та за скоєне призначив злочинцям довічне позбавлення волі з конфіскацією майна, повідомляють у прес-службі прокуратури Хмельницької області.