П’ятниця , 19.04.2024

Жителів Тернопільщини запрошують на роботу у “Таверну”

Шумський районний центр зайнятості організував презентацію роботи бару “Таверна” ФОП Петренко Алли Мелетіївни.

На заході були присутні директор Шумського РЦЗ Наталя Ванжула, начальник відділу взаємодії з роботодавцями РЦЗ Інна Присяжнюк, заступник начальника відділу надання соціальних послуг РЦЗ Леся Король, шукачі роботи та випускники ДНЗ “Шумське ПТУ”.

«Найстаріша професія на землі – кухар. Хочеш бути визначною людиною – стань першокласним кухарем, хочеш стати усіма шанованою людиною – стань шеф-кухарем, а якщо хочеш, щоб тебе любили всі жінки і діти в світі – стань кондитером», – такими словами відкрила захід власниця закладу приватний підприємець Алла Петренко.

Вона розповіла про історію заснування закладу, діяльність, перспективи розвитку, умови праці та її оплати; ознайомила із особливостями роботи працівників закладу. На думку власниці, найважливіші риси працівників ресторану: кваліфікованість, активність, доброзичливість, уважність до вимог клієнта, відповідальність, чесність, комунікативні здібності – все те, що так необхідне для представників професій типу «людина–людина».

Діти оглянули кухонні приміщення та бар, поспілкувалися із працівниками закладу.

Виступаючи перед присутніми, директор Шумського райцентру зайнятості Наталя Ванжула зазначила, що здобувши професію кухаря, можна не тільки працювати на приватних фірмах, але й відкрити власну справу.

Профконсультант РЦЗ Леся Король розповіла дітям про професії, без яких неможливе існування сучасного ресторанного бізнесу: кухар, кондитер, офіціант, бармен, технолог харчової промисловості, менеджер ресторанного бізнесу та ін. Майбутні випускники дізналися про навчальні заклади, де можна оволодіти професіями сфери ресторанного бізнесу.

«До речі, минулоріч на даному підприємстві за сприяння Шумського РЦЗ було укомплектовано 2 вакансії кухаря. В 2017 році 4 особи були направлені на тимчасові роботи за професією кухар. На даний момент є актуальна вакансія кухаря», – додала начальник відділу взаємодії з роботодавцями РЦЗ Інна Присяжнюк.