П’ятниця , 19.04.2024

Біля Заліщиків зацвіла долина тюльпанів (ФОТО)

Понад 40 видів тюльпанів зацвіли у полі поблизу міста Заліщики Тернопільської області.

Поринути в неймовірне море квітів тернополяни можуть неподалік від міста Заліщики. Там є ціла плантація тюльпанів. Поки рослини ще не доцвіли, усіх охочих запрошують на екскурсію.

За 10 кілометрів від Заліщиків квітне долина тюльпанів. У долині — понад 40 видів тюльпанів. Площа долини тюльпанів “Буковина” — один гектар.

Долина тюльпанів квітне за графіком — від посадки цибулин у землю до перших квітів  — усе під контролем. Власники долини повідомляли: з 17 квітня долина забуяє яскравими барвами. “Море” квітів мандрує — тюльпани вибагливі та, за словами господарів, хочуть нової землі. Починали мандри з села Мамаївці. Цього року квітнуть у селі Лужани, пише “Tenews“.

Примхливі квіти треба знати, як правільно зрізати — обов’язково залишають два листочки, інакше цінна цибулинка загине. Ще під час цвітіння настає момент, коли квіти зрізають та залишають дозрівати цибулинки у землі.

Сорти, які сподобались, можуть квітнути наступного року у кожного — продаж цибулин основна мета підприємців. Щороку вони залучають до співпраці нових партнерів, щоб перебування та фотосесія у морі тюльпанів була комфортною.

Квіти, колись привезені з Нідерландів, сьогодні займають гектар поля. Вхід на поле з тюльпанами коштує 30 грн. Діти до 6 років безкоштовно.  Перед поїздкою радять телефонувати власнику поля Олександру Стратійчуку, 0502645198

Якщо тюльпани навіть вже будуть зрізані за долиною проглядаються крила літаків, тому в Лужани можна приїзджати і на феєричні аерошоу, усі охочі можуть політати на аероплані.

One comment

  1. Ау, люди – яка Тернопільщина??? Що Мамаївці, що Лучани-Кіцманський район Чернівецької області… Думайте, що пишете