П’ятниця , 29.03.2024

Співак із Португалії переміг у Києві на Євробаченні (ВІДЕО)

Сальвадора Собрала з перемогою на “Євробаченні” в Києві привітали президент та прем’єр країни. Це перша перемога Португалії на конкурсі за усі роки його проведення.

Португалія святкує свою першу перемогу на “Євробаченні”, яку у ніч на неділю, 14 травня, їй приніс виконавець Сальвадор Собрал. “Коли нам все вдається, ми є найкращими з найкращих. Вітаю Сальвадора Собрала”, – написав після перемоги співака на європейському пісенному конкурсі у Києві президент Португалії Марселу Ребелу ді Соза.

“Цього вечора на “Євробаченні” була написана сторінка португальської історії. Браво Сальвадор! Браво Португалія!” – написав, у свою чергу, у своєму Twitter прем’єр-міністр країни Антоніу Кошта.

Привітав співака з перемогою і лісабонський футбольний клуб “Бенфіка”, який вчора також переміг у футбольному матчі. “Ми цього вечора є не єдиними переможцями. Гарний результат, Сальвадоре Собрале!” – йдеться у повідомленні клубу.

Нагадаємо, Сальвадор Собрал, який виконав джазову баладу “Amar pelos dois” португальською мовою, впевнено переміг у фіналі “Євробачення”, що відбувся ввечері напередодні, 13 травня, в Києві.

За сумою голосів від глядачів та оцінок національних журі він отримав 758 балів, значно випередивши свого найближчого переслідувача, Крістіана Костова з Болгарії, який виступив з композицією “Beautiful Mess” та набрав у підсумку 615 балів. Третю сходинку посіли представники Молдови Sunstroke Project з піснею “‘Hey Mamma” – 374 бали.

Український рок-гурт O.Torvald з композицією “Time” набрав 36 балів та посів третю з кінця – 24-ту – сходинку. Німкеня Левіна, яка виконала поп-композицію “Perfect Life”, здобула загалом 6 балів та опинилася на передостанньому, 25-му місці.

Джерело: dw.com