Четвер , 28.03.2024

Степан Барна: Основне завдання в умовах безвізу – зробити все, аби Тернопільщина могла конкурувати з європейським бізнесом

У зв’язку з тим, що 11 травня Рада міністрів Європейського Союзу схвалила для України безвізовий режим, а 17 травня відбулося з цього проводу підписання офіційного документу, вже в червні 2017-го українці зможуть їздити за кордон без віз.

Утім, одночасно із новими здобутками перед нами постають нові виклики й покладаються на нас додаткові зобов’язання. На цьому наголосив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час ефіру на телеканалі «ТТБ» у передачі «Акценти тижня».

За його словами, ми йдемо у Європу з відповідними вимогами, а тому маємо бути конкурентоздатними, щоб європейський бізнес нас не поглинув і ми не стали лише його робочою силою.

«Наше завдання сьогодні зробити конкурентоздатне середовище, забезпечити область висококваліфікованими кадрами, а також зробити все для того, аби в Україні і зокрема у Тернопільській області відкривалися високотехнологічні підприємства, це можуть бути філії іноземних представництв. Нам цікаво, щоб область була не лише сировинним придатком, а щоб тут будувалися підприємства з переробки цієї сировини, щоб створювалася додана вартість і люди мали роботу», – зазначив Степан Барна.

Водночас, очільник області зауважив, що у 2016 році загальна сума капітальних інвестицій в реальний сектор економіки склала 4 млрд. 700 млн. грн. Цього ж року очікують, що ця сума буде навіть більша. При цьому він додав, що на Тернопільщині стартує чергова хвиля набору молоді на державну службу.

«Ми готові набрати більше ста людей зі знанням іноземних мов в органи державної влади всіх рівнів від районних адміністрацій до обласної адміністрації. Саме тому сьогодні пріоритетом у роботі обласної державної адміністрації будуть молоді люди, випускники наших вузів, які готові працювати задля престижу України у Європі та світі», – акцентував Степан Барна.