Четвер , 28.03.2024

Політична сенсація: “Опозиційний блок” виступає за вступ України в НАТО

Депутати з “Опозиційного блоку” виступають за вступ України в НАТО. Такий висновок можна зробити з виступів членів фракції на останньому засіданні парламенту.

Юрій Мірошниченко

Зокрема, під час розгляду проекту закону №6470 щодо зовнішньополітичного курсу України член “Опозиційного блоку” Юрій Мірошниченко попросив прийняти за основу даний законопроект.

“З великою повагою ставлячись до Коаліційної угоди, до авторів цього законопроекту я хотів би озвучити позицію нашої фракції. На порядок денний поставлено законопроект, він буде розглянутий. Ми просимо його розглянути за основу в першому читанні”, – заявив Мірошниченко.

Подібна позиція йде врозріз з раніше декларованими принципами “Опозиційного блоку” і суперечить настроям електорату політичної сили. Крім того, стало відомо, що напередодні голосування фракція категорично виступала проти законопроекту про вступ в НАТО. Тому невідомо чи представляв Юрій Мірошниченко думку всієї фракції.

“Опозиційний блок” до сих пір ніяк не прокоментував позиції члена своєї фракції. Нагадаємо, 8 червня Верховна Рада України голосами 276 народних депутатів підтримала за основу та в цілому законопроект №6470 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо зовнішньополітичного курсу України)”. Згідно із законопроектом, вступ в НАТО стає пріоритетом зовнішньополітичного курсу України.